MENU
Proefdag van: Nederland Zoekt

Proefdag van: Nederland Zoekt

27 mei

Mensen zoeken naar spiritualiteit, zingeving en relaties, maar de kerk lijkt vaak niet in beeld als vindplaats. Hoe kun je daar als kerk of initiatief bij aansluiten? Ruim 30 teams doen inmiddels mee aan de tweejarige leergemeenschap van 'Nederland zoekt' en dat heeft effect!

'Nederland Zoekt' zet op 1 juni de deuren open voor mensen die willen proeven van de leergemeenschap voor missionaire groepen, kerken of parochies. Meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden vind je op www.nederlandzoekt.nl.

Komend najaar start een nieuwe leergemeenschap. Proef en ruik 1 juni aan de opzet en inhoud. Word door mensen en trainers uit de praktijk - zoals Tjerk van Dijk, Jaap Ketelaar en Rudolf Setz in proces gezet rond het thema: een cultuur van discipelschap. Een dag lang maak je mee hoe het er aan toe gaat op een driedaags seminar dat onderdeel is van de leergemeenschap. Onderwijs, reflectie en oefeningen zijn deel van het programma.

Het is een dag voor mensen uit kerken, parochies en organisaties die zich afvragen: hoe kunnen we in deze tijd een gemeenschap zijn die van harte Jezus wil volgen, die je ervaart als een grote familie en die zich natuurlijk verbindt met de zoektocht en nood van mensen in onze samenleving?

Jan Bosch, Bram Dingemanse en David de Vos zijn in november 2012 begonnen met de leergemeenschap. Ze delen kort iets over hun ervaring:

Jan is predikant van de Christelijk Gereformeerde Kerk in Groningen: "Het is erg goed om als team samen in een proces te zitten. Dat we drie dagen bij elkaar zijn, maakt dat we ons grondig kunnen bezinnen op hoe het er met ons voor staat, wat God wil en hoe we van daar uit verder willen."

Bram is deel van Thuis in West, een jonge gemeenschap in Rotterdam: "De leergemeenschap stimuleert ons gezamenlijke leerproces. De afgelopen keer gingen alle teamleden weg met de fijne gedachte dat we op een goed spoor zitten en samen Jezus volgend met iets heel moois bezig zijn."

David de Vos werkt als staf van Navigators Studentenvereniging Groningen: "Het is echt gaaf om samen te bouwen aan Gods Koninkrijk in Nederland, langs Bijbelse principes en lijnen en met een visie voor mensen. Ik geniet telkens weer van de eenheid onder de kerken."

Datum: 27 mei 2013
Foto: Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: christelijknieuws
Website: http://www.nederlandzoekt.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: