MENU
Internetprovider Solcon komt met vernieuwd InternetFilter

Internetprovider Solcon komt met vernieuwd InternetFilter

04 jul

Internetprovider Solcon komt met een volledig vernieuwde filterdienst tegen ongewenste internetpagina’s. Solcon was in 1999 de eerste provider in Nederland dat een internetfilter op de markt bracht.

Nieuw aan de dienst zijn onder meer mogelijkheden voor de hoofdgebruiker om persoonlijke profielen aan te maken en een tijdslot in te stellen. 'De gebruiker kan nu geheel zelf bepalen wat hij of zij wil zien. Het vernieuwde filter is opgezet naar aanleiding van wensen van gebruikers zelf', zegt Solcon-directeur Peter van der Vlies. Solcon hanteert al vanaf het begin het standpunt dat de internetgebruiker zelf moet kunnen bepalen wat hij wel of niet wil zien. Geen verplicht, of opgelegde filtering, maar een hulpmiddel om het internetgebruik - bijvoorbeeld in gezinnen met jonge kinderen – verantwoord en veilig te houden. Het gezinshoofd kan met een extra gebruikersnaam en wachtwoord een persoonlijk profiel beheren en eventueel het filter aan- en uitzetten.

De discussie over hoe ver een internetprovider mag gaan bij het filteren werd in 2012 actueel bij het aannemen van de nieuwe Telecommunicatiewet. Het in Dronten gevestigde bedrijf kreeg van minister Verhagen toestemming om de filterdienst voort te zetten. Dit had vooral te maken met de mogelijkheid die de gebruikers van het InternetFilter hadden en hebben om het filter te kunnen passeren. Solcon besloot vervolgens de innovatie op haar filterdienst voort te zetten, geheel in de lijn van de nieuwe wetgeving, maar ook tegemoetkomend aan de wensen van de gebruiker. Solcon levert het InternetFilter als extra optie bij alle eigen internetverbindingen via ADSL, glasvezel of kabel (CAI Harderwijk). Om het InternetFilter te kunnen gebruiken hoeft geen aparte software op de computer te worden geïnstalleerd. Gebruikers kunnen op een aparte portal inloggen om hun persoonlijk profiel te beheren.

Solcon, de provider met een hart, levert internet, telefonie en televisie aan consumenten. Ondernemers kunnen bij Solcon terecht voor internet-, telefonie- en hostingdiensten. Solcon heeft datacenters in Dronten en Apeldoorn en biedt veilige en professionele dataopslag op Nederlandse bodem. Bij Solcon werken ruim honderd medewerkers. Solcon is onlangs door de Consumentenbond verkozen tot beste landelijke provider van 2012. Informatie is beschikbaar op www.solcon.nl

Datum: 4 juli 2013
Foto: © Pieter Drok
Copyright: christelijknieuws
Website: http://www.solcon.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: