MENU
Christelijke hulporganisaties starten noodhulp in Noord-India

Christelijke hulporganisaties starten noodhulp in Noord-India

11 jul

Aanhoudende stortbuien veroorzaken in Noord-India, met name in de bergachtige deelstaat Uttarakhand, grote overstromingen en landverschuivingen. Inmiddels zijn er naar schatting meer dan tienduizend doden gevallen en nog veel meer mensen worden vermist.

De christelijke hulporganisaties De Verre Naasten en Red een Kind slaan de handen ineen voor hulp aan het door watersnood geteisterde Noord-India. “De hulp is hard nodig”, vertelt Janneke de Vries, hoofd Partners en Programma’s van De Verre Naasten. “Veel dorpen zijn erg moeilijk bereikbaar en de hulp die de overheid en het leger in India biedt, bereikt heel veel mensen niet. De komende weken wordt nog meer regen voorspeld.” De overstromingen worden nu al de ‘Himalaya Tsunami’ genoemd. Het snel stijgende water heeft vele wegen, bruggen en huizen weggeslagen. Hele berghellingen zijn weggevaagd.

Veel lichamen zijn nog niet geborgen en drijven in het water. Drinkwater is in verschillende plaatsen sterk verontreinigd omdat lichamen ontbinden. In sommige dorpen breken daardoor ook nog op grote schaal ernstige ziektes uit.

In Noord-India wordt noodhulp geboden door Emmanual Hospital Association en Help a Child India, partnerorganisaties van De Verre Naasten en Red een Kind. In de beginfase, nu de ramp nog in volle gang is, is de meeste behoefte aan praktische hulp. Minimaal 6.000 personen worden voorzien van bijvoorbeeld (tijdelijk) onderdak, voedsel en medicijnen. Daarnaast ontvangen slachtoffers van de ramp zo nodig psychische hulp.

De Verre Naasten en Red een Kind zijn inmiddels een fondsenwervende actie gestart: Help! Waternood teistert Noord-India. Via giro 132 worden giften ingezameld om zoveel mogelijk slachtoffers te helpen.

Datum: 11 juli 2013
Auteur: Red Een KInd + De Verre Naasten
Foto: Red Een Kind
Copyright: christelijknieuws
Website: http://www.redeenkind.nl/noodhulpindia

Dit artikel delen:

Meer nieuws: