MENU
The Violet Burning geeft extra concert in Almere

The Violet Burning geeft extra concert in Almere

13 aug

The Violet Burning is vrijdagavond 16 augustus te zien en te horen op het Flavorfestival. De dag erna is er een extra concert gepland in Almere. De gospelrockband The Violet Burning maakt sinds 1990 muziek onder leiding van Michael J. Pritzl. Het verhaal van Pritzl is er een van uithoudingsvermogen, van een eindeloze reeks cd's en van talloze tours door de VS en Europa.

Hoewel Pritzl zich omringd weet door een reeks wisselende muzikanten heeft hij door de jaren heen in zijn muziek nooit compromissen gesloten. En zijn fans zijn trouw gebleven aan de krachtige gitaarrockband.

The Violet Burning is een rockband uit Long Beach, USA. De band werd opgericht in Orange County, CaliforniŽ door Michael J. Pritzl. Momenteel woont de zanger in Death Valley Junction. Hun eerste album werd uitgebracht door VMG, latere albums zijn opgenomen door Domo en Noord. Later werd Independent hun label, momenteel zijn ze niet meer verbonden aan een platenlabel. Ze toerden door Noord-Amerika en Europa en slaagden erin om meer dan 100.000 albums te verkopen. De fans noemen de band ook wel 'The Violets'.

Een van de nieuwste cd's van The Violet Burning is een 3 dubbel-cd met 34 songs, deze is via iTunes uitgebracht op 6 maart 2011 en later ook als unieke box verschenen. Vrijdag staat de band op het Flavorfestival en zaterdag geven de mannen een concert in Almere.

Zaterdag 17 augustus om 20:30 uur in Baken Park Lyceum Almere. De zaal gaat open om 19:30 uur en een kaartje kost Ä 10,-.

Datum: 13 augustus 2013
Auteur: Redactie christelijknieuws
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: christelijknieuws
Website: http://www.thevioletburning.com

Dit artikel delen:

Meer nieuws: