MENU
Zoek alternatieve locatie voor Ark van Noach

Zoek alternatieve locatie voor Ark van Noach

08 okt

Afgelopen week werd bekend dat de replica van de Ark van Noach mogelijk voor een half jaar in de Rotterdamse Schiehaven komt te liggen. Diverse omwonenden zijn minder blij met een eventuele komst van het 23 meter hoge gevaarte.

ChristenUnie-SGP raadslid Setkin Sies heeft daar begrip voor maar zou het zonde vinden als daardoor de Ark niet naar Rotterdam zou komen: “Ik roep het stadsbestuur op om actief mee te zoeken naar een alternatieve locatie. Zo’n toeristische trekpleister mogen we als stad niet links laten liggen.”

ChristenUnie-SGP raadslid Sies zal hier aandacht voor vragen tijdens de wekelijkse actualiteitenraad van aanstaande donderdagmiddag.

De nagebouwde Ark van Noach is een ware publiekstrekker. Een kleine replica trok eerder al 600.000 bezoekers verspreid door het hele land (2007-2011) en de replica op ware grootte - ligt momenteel in de haven van Dordrecht - ontving in minder dan een jaar al 100.000 bezoekers. De ChristenUnie-SGP voorziet dat dit aantal in Rotterdam nog veel hoger zal liggen en ziet de toeristische trekpleister dan ook graag komen.

In april 2014 komt de film Noah in de Nederlandse bioscopen, een Hollywood productie over de Ark van Noach. De ChristenUnie-SGP verwacht na het uitkomen van de film veel extra bezoekers voor de Ark.

Deelgemeente Delfshaven besluit deze week of de Ark een vergunning krijgt voor de Schiehaven. Mocht deze niet worden afgegeven - wat aannemelijk is gezien de bezwaren van omwonenden - dan wil de ChristenUnie-SGP dat het stadsbestuur actief meedenkt over alternatieve locaties. “Er zijn tal van plekken in Rotterdam waar de Ark uitstekend zou kunnen liggen zonder voor al te veel overlast te zorgen bij omwonenden. Voldoende ruimte bijvoorbeeld in de stadshavens!”, aldus Sies.

Met het evangeliserende karakter van de Ark heeft de ChristenUnie-SGP geen moeite. Diverse omwonenden van de Schiehaven gaven dit als reden dat ze opzagen tegen de komst van het schip. Iedereen staat het - volgens Sies - echter vrij om wel of niet het schip te bezoeken: “De initiatiefnemers willen met hun bijzondere bouwwerk het Bijbelverhaal vertellen van Noach. Iedereen die hier geďnteresseerd in is heeft met de Ark een prachtig museum.”

Datum: 8 oktober 2013
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.arkvannoach.com

Dit artikel delen:

Meer nieuws: