Christelijke goede doelen werken samen in crowdfundingplatform

Op 17 december wordt de website van Acthope gelanceerd. Dit gebeurt live in de uitzending van het programma Café Tinto op Family7. Acthope is een crowdfundingplatform waarin christelijke goede doelen samenwerken.

Op initiatief van koepelorganisatie EA-EZA is er ruim een jaar gewerkt aan de realisatie van een online platform waar organisaties zowel kleine als grote projecten in binnen- en buitenland onder de aandacht kunnen brengen. Bezoekers van de site kunnen via social media helpen om de projecten bekend te maken en kunnen online een bijdrage leveren aan het project van hun keuze.

Op dit moment participeren tien christelijke doelen in Acthope. Zij zullen vanaf de lancering hun projecten via Acthope onder de aandacht brengen. Zij kunnen het project, voorzien van toelichting, beeldmateriaal, filmpjes en het totaal benodigde bedrag, op de website plaatsen. De uitgebreide zoekfunctie op website helpt bezoekers om precies dat project te vinden wat bij hen past.

Donateurs kunnen de ontwikkeling van de financiering en de uitvoering van het project volgen. Op verzoek ontvangen zij ook actuele gebedspunten rondom het betreffende project. Op deze manier zullen zij zich meer betrokken voelen bij de hulp die geboden wordt. De kracht van een crowdfundingplatform is dat de donateurs met elkaar ook weer kunnen zorgen voor publiciteit via bijvoorbeeld Twitter, Facebook en Google+.

Voor organisaties biedt Acthope de mogelijkheid met minimale inzet van tijd en middelen giften voor hun projecten te werven. Daardoor is het ook mogelijk om kleinere projecten apart onder de aandacht te brengen. Doordat verschillende christelijke doelen in Acthope samenwerken helpen ze elkaar ook om breed aandacht te vragen voor alle projecten waarvoor financiering nodig is.

Uiteraard kunnen ook andere christelijke organisaties gebruik maken van Acthope. Om deel te nemen kunnen zij contact opnemen met Egbert.Bramer (EA-EZA)

Tijdens de live-uitzending (9.30-11.00 uur) zullen medewerkers en deelnemende organisaties de website en hun projecten onthullen. De uitzending wordt herhaald tussen 16.00-17.30.

Egbert Bramer
© Henk-Jan Oudenampsen
13-12-2013
Hulpverlening
https://www.acthope.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies