MENU
Elbert Smelt: Sela was kostbaar maar Trinity is mijn DNA

Elbert Smelt: Sela was kostbaar maar Trinity is mijn DNA

10 maa

Trinity is een gospelband bestaande uit 4 Nederlandse mannen. Hun sound van Zuid-Amerikaanse en Ierse folk met Afrikaanse beats en pop grooves creŽert een spannende mix. Op het podium zorgt hun live performance ervoor dat ieder optreden uitmondt in een muzikaal feest.

Vorig weekend was de band te zien en te horen tijdens het Vecht Gospel Festival in Ommen. Trinity presenteerde tijdens dat optreden ook nieuw materiaal dat ze de komende weken opneemt voor een nieuw album, dat in mei zal verschijnen. Trinity bestaat uit vier jonge getalenteerde muzikanten. Drie van de vier bandleden, de drie gebroeders Smelt, brachten hun jeugdjaren door in Peru. De Up-tempo Spaanstalige Zuid-Amerikaanse invloeden, aangevuld met hun liefde voor Keltische klanken, levert een bijzondere mengeling van ritmische en meeslepende nummers op. Trinity kenmerkt zich door een sterke en aanstekelijke live performance.

Enkele jaren geleden werkte Elbert Smelt ook mee met de formatie Sela. In september van 2010 vertelde Elbert vlak voor een optreden: 'Dit wordt de laatste keer in Selaverband met Kinga, James, Ad, Toby en Annie op het podium. Om weemoedig van te worden en om extra van te genieten. Ontzettend moeilijk om zoiets moois en kostbaars op te moeten geven. Maar hoe je het ook wend of keert: Trinity is mín DNA. Ik geloof dat daar mijn roeping ligt en dat ik me mag gaan focussen. Met pijn in mijn hart heb ik moeten kiezen. Of misschien moet ik zeggen: Snoeien. Een bloeiende en geliefkoosde 'tak' van m'n leven snoeien in de hoop dat m'n levensplant meer licht en ruimte krijgt om verder te groeien. En in de hoop en verwachting dat de Trinity-tak groter en internationaler zal groeien.'

Die wens van Elbert is meer dan uitgekomen. Trinity is uitgegroeid tot een band met internationale bekendheid. De wereldkaart op hun website (bandtrinity.com) geeft met rode stippen de concerten aan die ze gaven in verschillende werelddelen. De boodschap van Trinity zit soms wat verstopt tussen de vrolijkheid en het uitbundige feest, maar de tekst is helder: ĎCause when the Son sets you free you will be free indeed' (Pas als de Zoon, Jezus Christus, u vrij zal maken, zult u werkelijk vrij zijn. Johannes 8 vers 36).

De formatie Sela is na 2010 zonder de gebroeders Smelt snel doorgegroeid tot zo ongeveer de bekendste gospelformatie van Nederland. Zo won Sela een Zilveren Duif Award en verschenen er diverse zeer succesvolle albums onder de bezielende leiding van oprichter Hans Maat (HGJB).

De band Trinity ontstond in 2004. Ze stonden in het voorprogramma van NewWorldSon, IONA, Sons of Korah en speelden ze op het hoofdpodium van het Xnoizz Flevo Festival en de EO-jongerendag. Er verschenen 5 platen van de band: Inicio - 2007, Cada Dia - 2009, Este Momento - 2010, Pueblos Todos (live) - 2011, Que Mas - 2012.

Het nieuwe album verschijnt op 31 mei tijdens Trinity & Friends.

Datum: 10 maart 2014
Auteur: Redactie christelijknieuws
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.bandtrinity.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: