Sponsorfietstocht naar Denemarken voor onderwijsproject

Van 5 tot en met 12 juli wordt de tweede editie van de sponsorfietstocht ‘The ride on Education’ georganiseerd. Dit jaar fietst men van de Drentse naar de Deense Hooglanden, een tocht van 670 kilometer. Doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderwijsprojecten wereldwijd, waaronder een onderwijsproject van De Verre Naasten in Nigeria.

Deelname aan deze fietsuitdaging is nog steeds mogelijk. De fietstocht gaat van Beilen richting Bremen, via Sleeswijk-Holstein naar midden-Jutland. De route voert over fietspaden en landelijke weggetjes en is voor de gemiddelde toerfietser goed te doen. Alle soorten niet-gemotoriseerde fietsen zijn toegestaan, evenals e-bikes. Inschrijven kan nog tot 1 mei via www.therideoneducation.nl.

De tocht naar Denemarken wordt gereden binnen zeven dagen; na vier dagen fietsen is er één rustdag. De gemiddelde dag-afstand is 95 kilometer, maar deelnemers die dat te ver vinden, kunnen gebruikmaken van een pendelservice, waardoor de maximale afstand 45 kilometer bedraagt. Tijdens de tocht wordt er overnacht op campings, maar het is ook mogelijk om zelf een andere accommodatie te regelen.

Alle deelnemers laten zich voor hun prestatie sponsoren. De minimaal bijdrage aan sponsorgeld is daarbij 250 euro. Fietsers voor De Verre Naasten fietsen voor een onderwijsproject in Nigeria. Scholen krijgen een bescheiden budget om het schoolgebouw op te knappen, een extra lokaal te bouwen of om schoolspullen te kopen. De eerste editie van de tocht was een groot succes. Een groep van 23 deelnemers fietste toen van de Drentse naar de Schotse Hooglanden en haalden daarmee bijna 20.000 euro op voor onderwijsprojecten wereldwijd.

De Verre Naasten is de landelijke organisatie voor Zending & Hulpverlening van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt. Samen met en namens de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt ondersteunt De Verre Naasten kerken wereldwijd die in woord en daad Gods liefde bekendmaken.

Hagar Prins
© De Verre Naasten
14-03-2014
Hulpverlening
https://www.therideoneducation.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies