CHE: Casemanagement kwetsbare ouderen en dementie

Vandaag heeft de Academie Gezondheidszorg van de CHE in Ede de nieuwe post-hbo opleiding Casemanagement kwetsbare ouderen en dementie gelanceerd.

Tijdens de academiedag over het thema ‘De oudere 2.0’ met relaties, oud-studenten, medewerkers en studenten stonden de ontwikkelingen in de ouderenzorg en in het onderwijs met betrekking tot ouderen centraal.

De nieuwe Post-hbo opleiding Casemanagement kwetsbare ouderen en dementie helpt (wijk-) verpleegkundigen, verpleegkundigen werkzaam in de huisartsenpraktijk en casemanagers dementie om kwetsbare ouderen en ouderen met (beginnende) dementie in een vroeg stadium te ondersteunen zodat de oudere zo lang mogelijk zelfstandig en zelfredzaam blijft.

In 2050 is het aantal ouderen in Nederland naar verwachting 4,2 miljoen (CPB, 2009). Hoewel veel ouderen nog in goede gezondheid leven komt er ook een steeds grotere groep kwetsbare ouderen. Bij kwetsbare ouderen is er sprake van lichamelijke, psychische en/of sociale problematiek. De groep kwetsbare ouderen bevat veel zorgvragers met een vorm van (beginnende) dementie.

Rieke van de Wetering, programmacoördinator Geriatrie en gerontologie aan de Academie Gezondheidszorg: “Het beleid van de Nederlandse overheid is erop gericht om deze ouderen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Om kwaliteit van zorg te kunnen bieden speelt casemanagement in het zorgnetwerk van kwetsbare ouderen een steeds belangrijkere rol. Deze opleiding sluit aan op deze ontwikkelingen en is in samenwerking met het werkveld tot stand gekomen. We hebben aandacht voor de zorgvragen van de brede groep van kwetsbare ouderen en niet alleen rondom dementie. Dat maakt deze post-hbo uniek.”

Start: 23 september 2014, 17 lesdagen

Meer informatie en aanmelden: www.che.nl/transfergz

Informatieavond: maandag 12 mei 2014, 19.30-21.00 uur, CHE

CHE Ede
© Henk-Jan Oudenampsen
03-04-2014
Onderwijs
https://www.che.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies