Internationale conferentie TeenStreet met 4000 tieners

Ieder jaar organiseert Operatie Mobilisatie evenementen die je geloofsleven kunnen versterken. Voor jongeren organiseren ze de internationale conferentie TeenStreet. Dit jaar wordt TeenStreet gehouden van 2 tot 9 augustus in Münster, Duitsland.

TeenStreet werkt samen met de kerk om jongeren te inspireren en toe te rusten om Jezus te reflecteren in hun leefwereld. TeenStreet Nederland biedt ruimte, samen met de kerk, om de ervaringen van TeenStreet een voedingsbodem te laten zijn om te groeien in discipelschap. Elke zomer komen meer dan 4000 tieners en leider bij elkaar voor een week met aanbidding, Bijbelstudie, discipelschap, sport, workshops, chillen en meer.

Daarbij zijn sterke leiders en sterke smallgroups belangrijk. We willen volwassen coaches coachen om jongeren voor te gaan in discipelschap. TeenStreet Nederland biedt ruimte, samen met de kerk, om de ervaringen van TeenStreet een voedingsbodem te laten zijn om te groeien in discipelschap. Elke zomer komen meer dan 4000 tieners en leider bij elkaar voor een week met aanbidding, Bijbelstudie, discipelschap, sport, workshops, chillen en meer.

De start van TeenStreet

TeenStreet begon in september 1992 in een pizzeria in Nederland. Vier mensen zaten pizza te eten en droomden over een internationale conferentie voor tieners. Oprichters Dan en Suzie Potter leggen uit: We hebben het de naam ‘TeenStreet’ gegeven omdat het doel was om tieners een weg te bieden waar ze op kunnen reizen… een weg om te gaan of te leven.’ Na veel gebed en planning vond de eerste TeenStreet plaats in de zomer van 1993. 56 mensen ontmoetten elkaar in Offenburg in Duitsland. Het thema was: Living in an upside down world

Het was echt fun

Ali was 15 jaar oud bij de eerste TeenStreet. Ze denkt terug: ‘TeenStreet was een onbekend kamp voor christelijke tieners uit Europa. Ik kwam aan in een grote hal… alles van TeenStreet was in één gebouw. Alles werd op een creatieve manier gedaan en het was echt fun! Ik werd geraakt door het horen van de verhalen van mensen die niet veel ouder waren dan ikzelf, en hoe God hen gebruikte. Ik heb echt ervaren dat dit een keerpunt in mijn relatie met God en mijn beslissing om volledig voor Hem te leven.’

Enorme groei

TeenStreet groeide enorm snel. In 1997 kwamen meer dan 1000 mensen en in 2000 waren er zelfs meer dan 2000 deelnemers. Sinds 2003 zijn er tussen 3300 en 3900 mensen naar de conferentie geweest. Enkele van de meeste populaire thema’s zijn Image in 2000, “Secrets Revealed” in 2003 and “psXXIII” in 2010 (het leven van David ontdekken). Tot 2006 waren Dan en Suzie verantwoordelijk voor het programma van TeenStreet in Duitsland. Voor hen was het ‘de beste en gaafste tijd van onze levens. God vertrouwde ons, en OM, met iets dat veel groter was dan wie dan ook. Hij kon deze droom aan ieder die Hij wilde geven, maar Hij koos ons en we bidden dat we altijd trouw zijn aan Zijn roep’.

Radicale ervaring

Ze herinneren zich een radicale ervaring op TeenStreet 2002, ‘We riepen jonge mensen op om een verschil te maken in hun wereld. We ontmoeten nu honderden mensen die in deze meeting op zijn gestaan die deze keuze vandaag uitleven en dienend zijn over de hele wereld.’

In 2007 nam het Iers-Amerikaans Koppel Josh en Debs Walker de verantwoordelijkheid voor het hoofdprogramma op TeenStreet Duitsland op zich. Ze zijn sinds de tweede keer TeenStreet altijd naar TeenStreet blijven komen. Ze begonnen met het helpen van het sportteam en met gesprekken. Later werkten ze samen met Dan en Suzie om de mainmeetings te bedenken. Hun hartslag voor TeenStreet en de tieners is: tieners zien uitreiken naar anderen, verantwoordelijkheid nemen, dat tieners hun gaven kennen en uitleven en meer worden zoals God ze wil hebben.

Operatie Mobilisatie

26-04-2014
Jongeren
https://www.teenstreet.de

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies