MENU
Kerken in Heerenveen organiseren burendag

Kerken in Heerenveen organiseren burendag

07 mei

Een feestelijke burendag georganiseerd door kerken, dat is de gedachte achter de "Hemelsblauwe Dag" die op zaterdag 17 mei 2014 in Heerenveen gehouden zal worden. Op dit moment zijn vijf kerken betrokken bij dit project, maar de organisatie hoopt dat nog meer kerken aan deze actiedag zullen deelnemen.

"Het leuke van dit project is iedere kerk een eigen invulling kan geven aan de burendag. De ene gemeente vindt het leuk om een rommelmarkt te houden, de andere organiseert een kinderfeest. Een derde kerk steekt de handen uit de mouwen bij een klus in de buurt of organiseert een volleybalwedstrijd".

Door de buurtactiviteiten van de diverse kerken op dezelfde dag te houden, krijgt de "Hemelsblauwe Dag" een unieke uitstraling. Er is een gezamenlijke website ontwikkeld waarop informatie over de diverse activiteiten te vinden is. De "Hemelsblauwe Dag" wordt dit jaar voor het eerst gehouden, maar de bedoeling is dat het een jaarlijks terugkerend evenement in Heerenveen wordt.

 "We hopen op natuurlijk op een strakblauwe lucht en zonnig weer op 17 mei, maar de activiteiten kunnen ook binnen gehouden worden. En als het regent kunnen we mensen altijd nog vanaf de supermarkt naar hun auto begeleiden onder "hemelsblauwe" paraplu's. Het wordt in ieder geval een verrassende dag voor de buurt!”.

Bij het project “Hemelsblauwe Dag” zijn de volgende kerken betrokken: CG “De Weg” , NGK “Goede Herderkerk”, GKV “Fonteinkerk”, PG “Filadelfia” en VBG “Elim”. Meer informatie over de buurtdag en de activiteiten is te vinden op de site via onderstaande link.

Datum: 7 mei 2014
Auteur: Jan Wols
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.hemelsblauwedag.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: