MENU
Arjan Lock in Centraal Afrikaanse Republiek

Arjan Lock in Centraal Afrikaanse Republiek

20 jun

Arjan Lock is met een cameraploeg voor EO Metterdaad naar de Centraal Afrikaanse Republiek gegaan. Al meer dan jaar is de CAR in het nieuws vanwege bloedige gevechten tussen christenen en moslims. En zelfs tussen christenen onderling.


Geweld en verkrachting zijn er aan de orde van de dag. Naar schatting hebben 1,3 miljoen mensen in CAR direct humanitaire hulp nodig. Arjan Lock is er heen gegaan om het werk van christelijke organisatie, zoals Open Doors en Tear, zichtbaar te maken. Zij zijn in de Centraal Afrikaanse Republiek actief om noodhulp te bieden aan de vele ontheemde gezinnen. Ook ondersteunen ze vrouwen bij het verwerken van trauma na verkrachting.

In de uitzending van Knevel en Van den Brink noemde Lock zijn ervaringen in CAR: "het meest afschuwelijke dat ik mijn werk ben tegengekomen." Arjan Lock heeft een blog bij gehouden van zijn reis. Lees de blog op eo.nl/geloven.

Arjan: 'We willen zichtbaar maken dat achter de grote, complexe verhalen het altijd de gewone, kwetsbare mensen zijn die het slachtoffer worden. Ik weet niet of het lukt, maar mijn diepe wens is om het zo dichtbij te brengen dat het mij en de mensen thuis niet onberoerd laat. Dat zichtbaar wordt dat ieder mens recht heeft op een bestaan zonder geweld en angst.

Steun het werk van deze organisaties.

Datum: 20 juni 2014
Auteur: Evangelische Omroep
Foto: EO Metterdaad/Jaco Klamer
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.metterdaad.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: