Scholieren helpen bewoners van Overdie via Present

Leerlingen van CSG Jan Arentsz helpen via Present Alkmaar bewoners van Overdie hun wijk veiliger te maken. Acht jongeren en een zestal bewoners zijn begonnen diverse heggen in stegen te snoeien. Het snoeiafval wordt meteen naar het Recycle Punt aan de Kitmanstraat gebracht.

De laatste tijd zijn er in deze buurt veel inbraken gepleegd, met name aan de achterzijde. In sommige stegen zijn de heggen hoger dan twee meter en zo breed dat ze de normale doorgang en zicht belemmeren. Door de erfafscheidingen grondig aan te pakken hopen de bewoners, de wijkagent en Woonwaard dat het aantal inbraken zal dalen.

De jongeren vinden het leuk om te doen. “Je maakt je nuttig voor andere mensen, en dit is zinvoller dan op school te zitten. ” De jongeren worden begeleid door vrijwilligers van Switch/Youth for Christ.

Een mens heeft veel ontvangen om van te genieten en om van te delen met anderen. Present wil zich laten inspireren door de persoon van Jezus Christus. Hij bracht waarden als dienstbaarheid en gelijkwaardigheid in praktijk en zijn voorbeeld prikkelt ons tot navolging. Tegelijk willen we als Present iedereen van welke levensovertuiging dan ook welkom heten om gezamenlijk iets van onze tijd te geven en te ontvangen.

Stichting Present
Stichting Present
20-06-2014
Samenleving
https://www.stichtingpresent.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies