Met bewondering opkijken naar Elly en Rikkert

Hoe krijgen ze het voor elkaar, op iedere plaats waar ze zingen en spelen zit de zaal bomvol met vrolijke kinderen en ouders. Zo ook zaterdag in Utrecht tijdens het Bijbelfestival van het NBG. Elly & Rikkert schitterden opnieuw en wisten jong en oud te raken.

Ondertussen zijn ze ruim over de 60, maar nog steeds, na zoveel jaren en nog veel meer optredens blijven ze boeien. Ze zijn uniek in het overbrengen van een boodschap. Kinderen en ouders worden op een creatieve manier betrokken bij hun optreden en zingen als vanzelf enthousiast mee. Een kinderlied kan iets overbrengen en duidelijk maken waardoor ook ouderen geraakt worden. Het zijn en blijven overbekende nummers, maar door de taalkunsten van het duo hebben hun liedjes geen houdbaarheidsdatum.

Zaterdag werd het jubileum van het NBG feestelijk gevierd. Niet in een oude kerk of statig gebouw, maar in De Fabrique, een hippe locatie in een voormalige oliefabriek in Utrecht.

Onder het publiek van Elly & Rikkert zag je veel ouders maar ook grootouders die opgegroeid zijn met het oeuvre van dit duo. Voor de ouderen is een optreden van dit duo een feest van herkenning. Maar ook de aanwezige kinderen lijken alle liedjes te kennen. Uit volle borst zingen ze mee op het podium en in de zaal. Naast de vele Bijbelse nummers komt ook de bekende kauwgomballenboom voorbij met de vrolijke kazoos.

Elly en Rikkert zijn en blijven sympatieke artiesten: ze noemen en bedanken steevast de mensen op het podium én achter de schermen, en zelfs het publiek, dat eigenlijk alleen maar heeft zitten genieten, krijgt een oprecht dank-je-wel van het duo.

‘En goed onthouden he, dat je een parel bent,’ zegt Elly tot slot tegen de kinderen in de zaal. ‘Het is fijn dat jij er bent, wij zijn daar blij mee, maar God in de hemel ook. Hij vindt jou heel bijzonder!’

Als afsluiting wordt het lied ‘Onze Vader’ ingezet in hun eigen bewerking, en het is bijzonder om te zien dat de hele zaal kinderen en ouderen meezingt.

Henk-Jan Oudenampsen
© Henk-Jan Oudenampsen
04-07-2014
Web: www.ellyenrikkert.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies