MENU
Kerken groeien in de Verenigde Arabische Emiraten

Kerken groeien in de Verenigde Arabische Emiraten

08 jul

In een islamitisch land dat deel uitmaakt van de Arabische schiereilanden verwacht je geen overvolle kerken. Toch zijn er in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) honderden bloeiende gemeenten. De christenen komen vooral uit het buitenland. Wel 85 procent van de bevolking is gastarbeider! Zo meldt Operatie Mobilisatie via de website.

Niet alle landen op de Arabische schiereilanden hebben een open houding ten opzichte van christenen. Het Oasis Hospital in Al Ain is voor een groot deel verantwoordelijk voor de goede verstandhouding in de VAE. De lokale bevolking was blij met dit ziekenhuis en de christelijke medewerkers mochten op het terrein van het ziekenhuis ook kerkdiensten beleggen. Inmiddels zijn er op dit terrein wel 32 groepen gelovigen uit landen uit Zuid-Azië die iedere week een bijeenkomst hebben. De luide oproepen tot gebed van de naburige moskee zetten geen remmen op het enthousiasme van de gelovigen in de bijeenkomsten.

Groeiende kerken
Pastor Stan Rubesh woont al 22 jaar in de VAE. Hij heeft met eigen ogen gezien hoe de Sri-Lankaanse en Nepalese gemeenschap is gegroeid en verwacht dat ook andere taalkundige en etnische groepen gastarbeiders hun eigen kerk zullen stichten. “Laatst was er een conferentie voor Nepalese christenen waar ongeveer 500 mannen en vrouwen op af kwamen”, vertelt pastor Stan Rubesh. “De meeste waren tot geloof gekomen ná hun verhuizing naar de Verenigde Arabische Emiraten!”

Uitreiken naar mensen in de omgeving
Het mooie is dat deze kerken van gastarbeiders zelf ook een missionaire visie hebben. Er zijn activiteiten zoals de Alpha-cursus en er zijn veel contacten met andere buitenlandse werknemers die vaak in slechte omstandigheden werken en leven. Sommige kerken laten Jezus’ liefde zien door het geven van medische zorg en onderwijs. Hoewel er nog geen nationale kerk is voor de Emiraten zelf geloven christenen in de Verenigde Arabische Emiraten dat dit een kwestie van tijd is. Er is hier een openheid die nergens anders op de Arabische schiereilanden is. Met honderden kerken en duizenden gelovigen die de Heer aanbidden zal er iets gebeuren!

Werkers gezocht!
Werkers gezochtDe kerken reiken niet alleen uit naar mensen in de nabije omgeving, maar nemen ook hun verantwoording voor wereldwijde zending. Er zijn nu momenteel 5 tot 10 jongeren ergens op de wereld voor kortere of langere tijd werkzaam met OM. De tijd is nu rijp om een fulltime vertegenwoordiger van OM te laten settelen in dit gebied om kerken te bemoedigen in hun zendingsvisie. Daarom zijn we op zoek naar mensen, vooral jonge mannen die zin hebben in avontuur en de kerken hier wil mobiliseren voor zending! Voel jij je geroepen, vraag dan een oriëntatiegesprek aan.

Datum: 8 juli 2014
Auteur: Operatie Mobilisatie
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.operatiemobilisatie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: