MENU
Joke Buis presenteert: Johannes de Heer studio sessies

Joke Buis presenteert: Johannes de Heer studio sessies

22 jul

Velen zijn er mee opgegroeid, anderen hebben er een (voor)oordeel over, maar iedereen kent ze: de liederen uit de Johannes de Heer-bundel. Deze liederen spelen een grote rol in het leven van Joke. Als kind bezocht Joke een evangelische gemeente in Den Haag, waar deze liederen werden gezongen. Haar opa was daar organist.

Maar het is niet bij nostalgie gebleven. Deze liederen hebben Joke tijdens haar tienerjaren op een opmerkelijke manier gesteund. En tot op de dag van vandaag duiken deze teksten en melodieŽn geregeld op in haar hoofd en hart.

In de zomer van 2013 kreeg Joke het verlangen om deze oude liederen af te stoffen en op te poetsen. Wat begon als een klein project, groeide al snel uit tot een grote CD-productie. Op het album Ďde Johannes de Heer studio sessiesí staan maar liefst 15 tracks, stuk voor stuk met zorg opgenomen in een verfrissend arrangement en een pure uitvoering.

Nu kan Joke ze met haar eigen band voor het eerst aan de bezoekers van het presentatieconcert laten horen. De brassband van het Leger des Heils is er ook bij.
Zaterdag 4 oktober, in de LEG te Aalsmeer. Kijk op www.events4christ.nl voor meer info over kaarten.Uit de schaduw van Kees Kraayenoord
Al vele jaren is ze backingvocaliste van Kees Kraayenoord, maar in 2011 stapte ze uit de schaduw, Joke Buis presenteerde haar eigen album: Sing over me. Samen met Kees, Rob Buis en Matthijn Buwalda schreef ze nieuwe songs voor de cd. Joke: 'De afgelopen jaren werd mij regelmatig gevraagd of ik een eigen cd had, waar de liedjes op staan, die ik op de concerten van Kees solo zing. Nee dus, maar daar is verandering in gekomen. Ga ik dan solo, of weg bij de Kees-band? Nee hoor, ik geniet er enorm van om lid te mogen zijn van de band van Kees en daar voel ik mij echt op mijn plek.'

Passie voor zingen
Jokeís passie voor zingen groeide vanaf het moment dat ze begon met zingen bij het YMCA Gospel Choir in Scheveningen. Een aantal jaren later zong ze in Gospel Boulevard en viel ze af en toe in als backing vocal bij Nina Astrom, The New York Spirit en Ralph van Manen. In de band van Ralph leerde ze Kees Kraayenoord kennen en vanaf januari 2005 is ze zangeres in zijn band. Met Kees treedt ze op in binnen- en buitenland, werkte ze aan 5 CDís en een DVD mee en is ze ambassadrice van World Vision. Joke werkte ook als zangeres mee aan opnames van o.a. Linda Wagenmakers, K-otic, X-factor, Prinsen en Prinsessen en radio-commercials.

Zangcoach
Naast zelf zingen werkt Joke ook als zangcoach. Ze geeft workshops in o.a. YMCA Scheveningen en helpt artiesten tijdens opname sessies (o.a. Kees Kraayenoord en Matthijn Buwalda). Sinds 2007 heeft Joke haar eigen logopediepraktijk in Nieuw-Vennep waar ze voornamelijk sprekers en zangers met stemproblemen helpt.

Datum: 22 juli 2014
Auteur: Redactie christelijknieuws
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.jokebuis.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: