EO Metterdaad: Noodhulp voor vervolgde christenen in Irak

Duizenden Irakezen zijn op de vlucht voor de extreme terreur van ISIS-terroristen. Christenen en andere minderheden in het land ontvluchten Mosul en omstreken. Het ontbreekt hen aan voedsel, onderdak, medische zorg en kleding; de regio kan de grote hoeveelheid vluchtelingen niet aan. EO Metterdaad helpt de vervolgde christenen en andere vluchtelingen!

ISIS vervolgt iedereen die zich niet bekeert tot hun extremistische interpretatie van de islam. Op 9 juni stelde ISIS specifiek aan christenen in Mosul een ultimatum: bekeren tot de islam, een enorm bedrag aan de islamitische belasting betalen of de dood.

Christenen zijn massaal op de vlucht. Naar schatting zijn ruim 100.000 vervolgde christenen op de vlucht. Vele van hen hebben uren gelopen, zonder water en voedsel. Ze hebben hun bezittingen achtergelaten, en wat ze nog bij zich hadden is afgenomen. Het ontbreekt hen aan alles.

Andere minderheden

Niet alleen christenen, maar ook andere minderheden zoals gematigde moslims, Yezidi’s en Koerden lijden onder de vervolging van ISIS-strijders. De situatie is schrijnend. ISIS zaait dood en verderf onder alle mensen die zich niet tot de islam willen bekeren.

Hulp voor eerste levensbehoeften

EO Metterdaad komt in actie voor de vervolgde christenen en andere vluchtelingen! Zij werven fondsen voor drie partner organisaties: Open Doors, Dorcas en Kerk in Actie. Deze organisaties werken met lokale partners in Irak, zodat snel hulp geboden kan worden.

Met de donaties voorzien ze vluchtelingen in hun eerste levensbehoeften. Lokale organisaties delen water, voedsel, matrassen, dekens en toiletartikelen uit aan de vluchtelingen. Ook is er aandacht voor medische zorg, en psychosociale zorg, voor het verwerken van de trauma’s die de mensen oplopen.

Meer informatie en mogelijkheid tot doneren: www.eo-acties.nl/irak. Of maak direct een gift over op GIRO 300300 of NL 88 INGB 0000 300 300.

EO Metterdaad
Evangelische Omroep
21-08-2014
Hulpverlening
https://www.metterdaad.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies