MENU
TeenStreet 2014: de weg naar God staat open

TeenStreet 2014: de weg naar God staat open

21 aug

VIDEO - Van 2 tot 9 augustus 2014 vond TeenStreet plaats in Europa. 4.387 mensen uit meer dan 30 landen waren bij elkaar gekomen in Münster, Duitsland. Dit jaar was het thema 'OPEN', omdat de weg naar God open staat.

De sprekers, Josh en Debs Walker, omschreven het als volgt: "God wil dat we Hem beter leren begrijpen, onze ervaringen met Hem verdiepen en meer genieten van de open, ongehinderde relatie met Hem!"

Bekijk hier een heel gaaf filmpje van de medewerkers van Teenstreet:Toerusting & Training
2.575 tieners hebben tijdens TeenStreet deelgenomen in aanbidding door de dagelijkse sessies, sport, danslessen, fondswerfmogelijkheden en meer. Tijdens lessen, seminars, workshops en in kleine groepen kregen de tieners Bijbels onderwijs aan de hand van de zeven brieven uit Openbaring, waarbij Openbaring 3:22 centraal stond: 'Wie oren heeft, moet horen wat de Geest tegen de gemeenten zegt.' Met dagthema's als Openbaringen, Overwinning, Berouw, God's Top 5, EEN, en Gezegend.

Wie oren heeft, moet horen wat de Geest tegen de gemeenten zegt.- Openbaring 3:22

De tieners kregen ook de kans de Global Village ervaring mee te maken. Een reizende productie die deelnemers deel laat nemen in een interactief drama dat de levens van mensen over heel de wereld nabootst die nog nooit hebben gehoord van Jezus. Na deze ervaring werd de tieners verteld over de verschillende mogelijkheden voor hen om met OM naar zulke plekken toe te gaan om daadwerkelijk iets te kunnen betekenen.

Raise and Give
RaGEen ander hoogtepunt van de week was het RAG (Rais and Give) project met mogelijkheden om geld te werven ter ondersteuning van wezen in Oekraïne door het OM Heritage Project. Een aantal voorbeelden van de vele initiatieven waren de collecte bij het optreden van het TeenStreet orkest (800 euro); tieners die tijdens de conferentie in hun vrije tijd muziek speelden (300 euro); en natuurlijk de jaarlijkse RAG Race. Dit is een sponsorloop waarmee in totaal € 62.400,- is opgehaald door 1.020 deelnemers.

Ook dit jaar heeft God al onze verwachtingen overtroffen! Ik ben zo dankbaar dat we de financiële druk voor het OM team in Oekraïne kunnen verlichten.- Claire Hoernig, RAG coördinator

Outreaches
Het programma bood tieners ook de mogelijkheid om tot zegen te zijn voor anderen door meerdere outreach mogelijkheden in de stad Münster. Zo werd er een flash mob georganiseerd om meer bewustzijn te creëren rond mensenhandel, was er een internationale mars door de stad en was er een groep tieners die bloemen uitdeelde met daaraan Bijbelverzen.

Meer informatie en foto's zijn te vinden op www.teenstreet.nl

Datum: 21 augustus 2014
Auteur: Operatie Mobilisatie
Foto: Operatie Mobilisatie
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.teenstreet.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: