MENU
EZA Verzekeringen BV volledig in handen van VDSH BV

EZA Verzekeringen BV volledig in handen van VDSH BV

02 okt

In goed overleg hebben de aandeelhouders van EZA Verzekeringen B.V., te weten Stichting Vrienden van de EA-EZA (vertegenwoordigd door Helma Rem) en VDSH BV (vertegenwoordigd door Peter van der Schans), overeenstemming bereikt over de overdracht van de certificaten aan VDSH BV zodat VDSH BV per 1 oktober 2014 de enige aandeelhouder is van EZA Verzekeringen BV.

De voorzitter van Stichting Vrienden van EA-EZA (het vroegere EZA) mevrouw Helma Rem: “De marktomstandigheden zijn de laatste jaren sterk gewijzigd. Om adequaat op deze veranderingen in te kunnen spelen is het efficiënter dat EZA Verzekeringen BV één eigenaar heeft. Daarnaast is door de fusie van de Evangelische Alliantie en de Evangelische Zendingsalliantie duidelijk geworden dat mede-eigenaar zijn van EZA Verzekeringen BV niet wezenlijk bijdraagt aan de missie van de EA-EZA.”

Helma Rem vervolgt: “Voor ons en de achterban van de voormalige EZA is dit wel een bijzonder moment. Ruim veertig jaar geleden is de EZA opgericht om te zorgen voor een goede verzekering voor de zendingswerkers in het buitenland. En nu doen we afstand van EZA Verzekeringen; daar zit ook emotie in. We doen deze overdracht in het vertrouwen dat de zendingswerkers en de organisaties goed verzekerd blijven bij EZA Verzekeringen BV. Hierdoor kan het bestuur haar aandacht volledig besteden aan de missie van EAEZA”.

Peter van der Schans: “De reden dat ik betrokken ben geraakt bij EZA Verzekeringen was mijn passie om de zendingswerkers en organisaties een volledig verzekeringspakket te kunnen bieden tegen betaalbare tarieven. Die passie is nog steeds mijn reden om door te gaan met EZA Verzekeringen.” Hij voegt hier aan toe: “De verzekeringswereld is voortdurend in beweging en zowel de werker als de organisatie moeten er op kunnen rekenen adequaat verzekerd te blijven. Daar zal EZA Verzekeringen zich voor in blijven zetten.”

De Stichting EA-EZA (de nieuwe organisatie na de fusie EA met EZA per 1 juli 2013) en EZA Verzekeringen BV hebben op 1 oktober jl. een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Directeur EA-EZA Adri Veldwijk: “Deze samenwerkingsovereenkomst geeft ons de mogelijkheid om samen te blijven werken in het belang van het zendingswerk. Hiermee laten we ook zien dat we betrokken willen blijven met dat we in het verleden met onze achterban hebben opgebouwd.”

Datum: 2 oktober 2014
Auteur: Adri Veldwijk
Foto: EZA
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.ea.nl/

Dit artikel delen:

Meer nieuws: