MENU
EA-EZA geeft handvatten om gebedsavond te organiseren

EA-EZA geeft handvatten om gebedsavond te organiseren

17 nov

Op tientallen plaatsen in Nederland komen jongeren op 17 januari 2015 bij elkaar om te bidden. Ze doen mee aan de Prayer Night. De Prayer Night wordt georganiseerd door lokale teams van jongeren. EA-EZA geeft hen handvatten om de avond te organiseren. Dit jaar komt er een speciale ‘How to’ video voor de organisatoren. De video legt stapsgewijs uit hoe de Prayer Night opgezet kan worden.

Alles in de Prayer Night is erop gericht om God en elkaar te ontmoeten door gebed. Het thema van 2015 is “Get Connected”. Basis is de tekst uit Johannes 4 waar Jezus een bijzondere ontmoeting heeft met de Samaritaanse vrouw.

How to video
Dit jaar ontwikkelen EA-EZA en de participanten van de Prayer Night een instructievideo. Deze video maakt het voor de organisatoren nog gemakkelijker om een Prayer Night tot een succes te maken. In de video wordt stapsgewijs uitgelegd hoe een organisator een Prayer Night kan organiseren en waar hij of zij rekening mee moet houden. Eind november is de video beschikbaar.

Samen
De Prayer Night biedt jongeren uit verschillende kerken een kans om elkaar te ontmoeten en samen te bidden. De Prayer Night is een initiatief van EA-EZA en is onderdeel van de jaarlijkse Week van Gebed (18-25 januari 2015). Open Doors, Operatie Mobilisatie en 24/7 Prayer ondersteunen de Prayer Night van 2015. Vorig jaar werden er maar liefst 39 Prayer Nights georganiseerd en deden ruim duizend jongeren mee.

Aanmelden
Organisatoren kunnen zich aanmelden via www.prayernight.nl/aanmelden. Organisatoren stellen zelf een team samen (het liefst uit verschillende kerken) in hun eigen woonplaats/omgeving.


Datum: 17 november 2014
Auteur: Jantine Smits
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.prayernight.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: