MENU
Nederlandse Continental Singers vragen faillissement aan

Nederlandse Continental Singers vragen faillissement aan

19 nov

Vandaag heeft de stichting Continentals.nl moeten besluiten om het faillissement aan te vragen. In afwachting van de uitspraak van de Rechtbank worden alle activiteiten tot nader order opgeschort. De mededeling is ook op de website terug te vinden. Vorige week ontving oprichter Leen La Riviere nog de Lifetime Achievement Award. Leen is oprichter van Continental Sound Music en initiatiefnemer van de Europese Continental Singers.

Er wordt achter de schermen hard aan een doorstart gewerkt. Continentals in Slowakije, Hongarije en Roemenie gaan overigens wel gewoon door. Ook Continental Ministries Europa gaat gewoon door evenals het werk van Continental Sound.

De Amerikaanse organisatie The Continental Singers is al in 2011 opgeheven. Door de onstabiele economische situatie in de USA was het volgens de oprichter Cam Floria onmogelijk om de stijgende kosten nog langer te betalen.
Ook het teruglopende aantal aanmeldingen van deelnemers was voor het bestuur van de organisatie een reden om de organisatie op te heffen.

The Continental Singers is de meest bekende gospelformatie ter wereld. De Continentals starten hun concerten in 1967 onder leiding van Cam Floria met een centrale missie: het goede nieuws van Jezus Christus verkondigen via muziek. Van de grootste kerken in Europa tot de kleinste dorpjes in Afrika en voetbalstadions in AsiŽ, overal hebben de Continentals deze boodschap uitgedragen.

Het was de laatste jaren al niet gemakkelijk voor de Continentals, ze hoopten begin dit jaar nog op een doorstart van het werk, maar het bleek niet meer haalbaar. De initiatiefnemer Cam Floria zegt:

"Ö het is ons helaas niet gelukt, tijdens de allerlaatste bestuursvergadering waren we allen aangeslagen omdat we begrepen dat het einde van 44 jaar evangelisatiewerk via gospelmuziek was aangebroken. Met de onstabiele economische situatie in de USA is het onmogelijk geworden om de stijgende kosten nog langer te betalen en ook het teruglopende aantal aanmeldingen van deelnemers maakte de toekomst van de organisatie verder onmogelijk.

In Johannes 12 vers 24 zegt de Here Jezus tegen zijn discipelen: ' als een graankorrel niet in de akkergrond sterft, blijft hij onvruchtbaar. Maar hij moet sterven, alleen dan brengt hij vrucht voort.' Dit slaat op het werk dat de Here Jezus aan het kruis heeft volbracht. maar misschien mogen we het ook toepassen op het werk van de Continentals.

De organisatie van de Continentals heeft vele zaadjes geproduceerd, en we ervaren de vergelijking uit de Bijbel nu in ons eigen voortbestaan als organisatie, we sterven als het ware, maar hopen en bidden dat God het werk zal blijven zegenen. De liederen, de cd's en de concerten zullen bij velen in herinnering blijven."

De christelijke muziekindustrie in Amerika heeft het moeilijk en de Continentals maakten daar deel van uit, en ook dit was een van de oorzaken van de beslissing om te stopen. Tegelijkertijd opent deze nieuwe tijd van ongelooflijke snelle communicatie nieuwe kansen en creatieve uitdagingen. Aan de jongere generatie is deze uitdaging!

In verschillende werelddelen zijn afdelingen van de Continental Singers die nog wel actief opereren. Onder leiding van Leen La Riviere kennen we in Nederland al vele jaren een actieve Continental organisatie. Maar ook hier is een terugloop van deelnemers. Alleen de groepen van de basisschoolleeftijd, de Continental Kids zien we nog met regelmaat in het land optreden, terwijl 10 jaar geleden iedere zomer diverse formaties van Young Continentals (tieners) en Continentals (volwassenen) door Nederland en zelfs heel Europa tourden.

Cam Floria: "Ik ben ervan overtuigd dat de wereld het nodig heeft om het evangelie te horen via muziek, en het is goed om te weten dat dat werk doorgaat ook zonder de Continentals. Samen willen we op de Heer vertrouwen voor de toekomst. En als er op de een of andere manier nog een nieuwe kans komt voor het werk van de Continentals, dan ben ik beschikbaar om direct weer te beginnen."

Datum: 19 november 2014
Auteur: Redactie christelijknieuws
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.continentals.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: