The Choir Company voert de The Young Messiah uit in Apeldoorn

Tom Parkers wereldberoemde bewerking van Händels meesterwerk werd zaterdagavond opgevoerd in de Eben Haëzerkerk in Apeldoorn. The Choir Company is momenteel op tour door Nederland en geeft in totaal 8 concerten. De muzikale leiding was in handen van dirigent Maarten Wassink. De ruim 200 bezoekers in Apeldoorn genoten van de uitvoering.

Het was voor het eerst dat de Choir Company in Apeldoorn een concert gaf. Dirigent Maarten Wassink – altijd enthousiast en inspirerend – nodigde de aanwezigen uit om vooral mee te zingen en het verhaal mee te beleven. Maarten: ‘Juist nu is het de tijd om zelf ook een verandering te zijn. Gun jezelf geen tijd meer om angstig te worden maar durf stappen zetten richting God en richting de mensen om je heen. En help hen die het minder hebben dan wij.’

Acht concerten

Voor het derde achtereenvolgende jaar trekt The Choir Company het land door en opnieuw staan er 8 verschillende concertlocaties op de planning. Uniek is dat er naast de solisten in elke concertplaats een projectkoor klaar staat van zangers en zangeressen uit alle delen van het land die zorgen voor een bruisende, enthousiaste vertolking.

Bekende musici

Het concert wordt ook dit jaar begeleid door een professioneel team van bekende musici als Peter van Essen (viool), Frans de Berg (toetsen), Lee Ann Vermeulen (toetsen), Aron de Lijster (basgitaar), Luca Genta (cello, tin whistle, blokfluit) en Dick Le Mair (vibrafoon, percussie, slagwerk).

World Vision

Het werk van World Vision ligt Maarten aan het hart, ieder concert vertelt hij over de hulp die gegeven kan worden aan kinderen in nood. Wij kunnen met elkaar iets voor kinderen in de derdewereldlanden betekenen. De bezoekers in Apeldoorn kregen ook de mogelijkheid om daar een steentje aan bij te dragen.

Onder de indruk

Een van de deelnemers zegt na het concert: ‘Dit was een avond met een heel eigen beleving. Je zingt de liederen op alle locaties, het is steeds hetzelfde repertoire maar toch… Ik geniet van het zien van veel bezoekers die zacht meezingen of anderen die laten merken dat ze het mooi vinden. Vooral het tweede gedeelte, The Young Messiah, werd met veel stilte beleefd. Eerbiedig en onder de indruk van het leven van Jezus. Wat bijzonder dat Hij zijn leven gaf om ons van zonde te redden.’

Georg Friedrich Händel

In 1741 schrijft Georg Friedrich Händel een oratorium dat “Messiah” heet. De Messiah is een van de populairste werken in de klassieke muziek en is een absoluut meesterwerk.

In 1979 kwam de Engelse componist-arrangeur Tom Parker met een moderne bewerking; koor en orkest werden daartoe aangevuld met moderne solisten en een ritmesectie. “The Young Messiah”, uitgevoerd door The New London Chorale en Madeline Bell, Vicki Brown, George Chandler en Steve Jerome als solisten werd een wereldwijd succes. Ook in 2014, zo’n 35 jaar later, is het project nog steeds ongekend populair.

The Young Messiah vertelt op aansprekende wijze over het leven van Jezus Christus, de Messias: Zijn komst op aarde, Zijn lijden, sterven en opstanding. Wie kent ze niet, de bekende liederen als “Every Valley”, “Unto Us A Child is Born”, “I know that My Redeemer Liveth” en het majestueuze “Hallelujah”!

Mooiste van Tom Parker

Naast The Young Messiah arrangeerde Tom Parker nog vele tientallen andere klassieke werken. Bekende projecten zijn “The Young Amadeus”, “The Young Verdi”, etc. Tijdens de eerste helft van het programma brachten koor en solisten een selectie ten gehore van de mooiste Tom Parker-arrangementen.

Er staan nog 2 concerten op de rol. U bent welkom:
vrijdag 28 november 2014 Pniëlkerk, Veenendaal
zaterdag 29 november 2014 De Fontein, Nijkerk

Redactie christelijknieuws
Foto’s: © Toff-Fotografie.nl voor christelijknieuws.nl
23-11-2014
Web: www.choircompany.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies