MENU
Christelijke single voelt zich eenzamer met Kerst

Christelijke single voelt zich eenzamer met Kerst

17 dec

Ongeveer een derde van van de singles voelt zich weleens eenzaam blijkt uit onderzoek. En helemaal met Kerst, zo blijkt uit een enquête van christelijke datingsite FunkyFish.nl. 60% van de christelijke singles voelt zich tijdens dit gezelligheidsfeest eenzamer dan normaal gesproken.

Dat wil niet per se zeggen dat de christelijke vrijgezel alleen is met Kerst. 80% viert Kerst met familie, 8% met vrienden, en 11% is daadwerkelijk alleen. Voor een grote groep singles komt het gevoel van eenzaamheid dan ook voort uit het niet hebben van een levenspartner. 8% van de respondenten ziet als een berg op tegen tegen de feestdagen en slechts 27% kijkt er echt naar uit.

Verder blijkt uit de enquête, waaraan 540 singles meededen, dat de meeste christelijke alleenstaanden naar de kerk gaan met Kerstmis. Toch gaat 22% niet, waarvan de helft aangeeft sowieso geen kerkganger meer te zijn. Tot slot geeft de meerderheid van de christelijke singles aan niet iets extra’s te doen tijdens de feestdagen voor de minderbedeelden, zoals dak en thuislozen.

Dat eenzaamheid en de behoefte aan een partner grote thema’s zijn onder de singles, is al langer bekend bij de Funky Fish organisatie. Het bedrijf is mede daarom inglesconferenties gaan organiseren en die zijn populair. Middels een datingcursus, en workshops en lezingen over gerelateerde zaken als eenzaamheid, assertiviteit, seksualiteit, flirten en relatiekwaliteit worden alleenstaanden geholpen bij het vinden van een partner. De eerstvolgende conferentie is met Valentijn (13 15 feb.) en wordt gehouden op conferentiecentrum De Betteld.

Datum: 17 december 2014
Auteur: Funkyfish
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.funkyfish.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: