De Verre Naasten: Fiets mee voor Nigeria

Altijd al mee willen doen aan een legendarische fietstocht, maar is de Tour de France toch net iets te hoog gegrepen? Grijp je kans en doe mee aan de 3e The Ride on Education in juli 2015! Fiets samen met een groep enthousiastelingen de tocht van je leven.

Je trapt tegelijkertijd mee voor goed onderwijs in derde wereldlanden. Na het grote succes van de sponsorfietstochten naar Schotland en Denemarken, is het doel nu Noord-Frankrijk: Reims.

‘We hopen weer op voldoende deelnemers, zodat we de schoolprojecten kunnen blijven sponsoren’, vertelt Hugo Waalewijn, één van de organisatoren van de fietstocht. ‘De kinderen in derde wereldlanden hebben ook recht op goed onderwijs! Ikzelf fiets met veel plezier voor De Verre Naasten. Met het sponsorgeld knappen ze schoolgebouwen in Nigeria op. Fiets je met me mee?’ Er is veel achterstallig onderhoud en een grote schaarste aan leermiddelen terwijl voor goed onderwijs geschikte schoolgebouwen van groot belang is.

‘Onderlinge verbondenheid en het gevoel van samen iets gepresteerd te hebben voor een ander.’ Dat is de mooiste ervaring van Cees Engbers uit Oudehaske. Vorig jaar reed hij samen met acht andere fietsers voor De Verre Naasten. ‘In totaal hebben we meer dan 17.000 euro opgehaald voor vier onderwijsprojecten!’

Zaterdag 4 juli start de tocht van 564 km in Beilen. De rit eindigt op zaterdag 11 juli vlakbij Reims. De bijzondere tocht gaat in vrijwel rechte lijn over de Veluwe, achter Nijmegen langs, dwars door de Nederlandse en Belgische Kempen, via Wallonië en de Noord-Franse vlakte naar Reims.

‘Iedereen die een beetje van fietsen houdt, kan deze tocht wel volbrengen’, meent Hugo. ‘De dag-etappes zijn slechts 75 tot 80 km lang en gaan voornamelijk over fietspaden en rustige landwegen. Er blijft dus voldoende tijd over voor sightseeing. Halverwege de tocht is een rustdag ingepland én de dag-etappes zijn te halveren. Mocht je het niet volhouden, dan kun je meeliften met de begeleider in de auto.’ Nog niet overtuigd? Er is ook service van retour-vervoer naar Nederland mogelijk.

Ga de uitdaging aan! Grandioze uitzichten, natuur, sportiviteit, een hoop gezelligheid en plezier én goed onderwijs voor kansarme kinderen. Als het Cees uitkomt, dan is hij er weer bij: ‘De sfeer was uitstekend!’

De Verre Naasten
De Verre Naasten
11-01-2015
Hulpverlening
https://www.therideoneducation.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies