Jongeren in 27 plaatsen bidden tijdens Prayer Night

Vandaag, zaterdag 17 januari 2015 start de Prayer Night voor jongeren in 27 plaatsen. Verspreid door heel Nederland organiseren diverse organisatoren interkerkelijke gebedsbijeenkomsten voor tieners en jongeren. Ze komen bij elkaar om samen te bidden voor de wereld, Nederland, en hun eigen leven.

Tijdens deze Prayer Night kunnen ze kennis maken met nieuwe manieren om met God in contact te komen. Door creatieve gebedsvormen ontdekken jongeren en tieners hoe ze op een vernieuwende manier met God in gesprek kunnen gaan.

Elke Prayer Night heeft hetzelfde thema. In 2015 is dat: “Get Connected”. Het sluit aan bij de tekst uit Johannes 4. Jezus heeft een bijzondere ontmoeting met de Samaritaanse vrouw bij de put. De organisatoren mogen de avond geheel naar eigen wens invullen.

Nunspeet en Capelle aan den IJssel

In Nunspeet werken jeugdgroepen en kerken samen om een Prayer Night mogelijk te maken. Dit jaar is er voor nieuwkomers een speciale rondleiding door de gebedsruimte. Op die manier kunnen ze kennis maken met de creatieve vormen van gebed. In Capelle aan den IJssel houden jongeren al jaren een Prayer Night. Dit jaar starten ze gezamenlijk met eten en snacks. Gert van den Bos spreekt en de avond eindigt met aanbidding geleid door de band “FIRE PLACE”.

Meedoen

Via www.prayernight.nl/locaties vinden jongeren de dichtstbijzijnde locaties waar gebeden wordt. Meer informatie over de Prayer Night is de vinden op de website. Via Facebook en Twitter krijgen jongeren leuke weetjes, het laatste nieuws en tips rondom de Prayer Night.

EA-EZA

De Prayer Night is een initiatief van EA-EZA en is onderdeel van de jaarlijkse Week van Gebed (18-25 januari 2015). Open Doors, Operatie Mobilisatie en 24/7 Prayer ondersteunen de Prayer Night van 2015.

Jantine Dekker-Smits
© Henk-Jan Oudenampsen
17-01-2015
Jongeren
https://www.prayernight.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies