MENU
Bijbelboekjes bij Servische krant een succes

Bijbelboekjes bij Servische krant een succes

21 jan

In Servië verscheen afgelopen half jaar tweewekelijks een bijbelgedeelte als bijlage van het op een na grootste dagblad 'Alo'. Voor de prijs van 8 kranten konden lezers bijna de hele Bijbel verzamelen. De krant ging hiervoor de samenwerking aan met het Servisch Bijbelgenootschap in Belgrado. Niet alleen steeg de krantenverkoop, ook zijn er 1 miljoen bijbels verspreid.

Een marketing-medewerker van het seculiere dagblad ‘Alo’ kwam zelf op het idee om bijbelboekjes aan te bieden aan lezers. De marketeer wist weinig over de Bijbel en had ook nog nooit gehoord van het servische bijbelgenootschap. Maar via de orthodoxe kerk kwam ze in contact mevrouw Mitic, een van de medewerkers van het bijbelgenootschap in Begrado.

Zij licht dit op de website van de United Bible Societies verder toe: ‘Er ontstond een grote run op de boekjes. Mensen van alle leeftijden, jong en oud, wilden de boekjes bemachtigen. Ik hoorde ook vaak terug dat mensen een hele bijbel onbenaderbaar vinden, maar dat de kleinere boekjes makkelijker zijn om door te komen. Mensen zijn gemotiveerder om binnen die twee weken het boekje uit te lezen, zodat ze naar de volgende kunnen overstappen. Bovendien vind ik het heel bemoedigend dat een seculiere krant open staat om de Bijbel te promoten en dat de resultaten voor zowel het bijbelgenootschap als voor de krant zelf heel goed zijn. We bidden er nieuwe initiatieven komen en dat hierdoor meer mensen worden bereikt met het woord van God.’

Datum: 21 januari 2015
Auteur: NBG
Foto: NBG
Website: http://www.bijbelgenootschap.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: