Huis van Belle inventariseert geloofsvragen van tienermeiden

Ruim twintig procent van de meiden vraagt zich af waarom er lijden in de wereld is en vijftig procent twijfelt weleens of God bestaat. Negentig procent van de tienermeiden praat met haar ouders over geloven maar houdt haar persoonlijke relatie met God liever voor zichzelf en vormt haar mening buitenshuis.

De meiden, waarvan het grootste gedeelte 15 of 16 jaar is, geven aan hun ouders als voorbeelden te zien. Met name omdat ze hen ‘het christelijk geloof’ hebben bijgebracht en praten, vooral aan de keukentafel en op zondag, met hen over geloof. Moeders zijn vooral een voorbeeld als het gaat over geloof uitstralen, vaders worden vaker benaderd als het over kennis gaat. De meeste meiden bidden meerdere keren per dag en lezen elke dag uit de Bijbel.

Toptien geloofsvragen onder de meiden:

– Waarom is er lijden?

– Bestaat God echt?

– Is er een hemel en hoe ziet die er uit?

– Hoe weet ik of ik bekeerd ben?

– Wederkomst & eindtijd

– Geloof ik wel het goede?

– Houdt God van mij?

– Hoe zit het met andere geloven?

– Is alles wel waargebeurd?

– Wat is Gods plan met mijn leven?

Eline Hoogenboom, oprichtster van stichting Huis van Belle dat als doel heeft tienermeiden te laten zien hoe mooi gemaakt ze zijn door hun Schepper: “Tof om te zien dat er bij veel meiden thuis openheid is en bemoedigend dat veel meiden een persoonlijke band met God lijken te hebben. Dat ze buitenshuis op zoek gaan om hun eigen mening te vormen, is gezond en een stap in de richting van een eigen identiteit. Het vergt loslaten en vertrouwen van ouders. We zijn blij dat veel meiden op de website komen om met andere meiden te praten, zien dat geloven op verschillende manieren ingevuld kan worden en te ontdekken dat God van hen houdt. Dat zijn de drie dingen die meiden aangeven die ze leren van Huis van Belle.”

Huis van Belle

Huis van Belle is op 27 februari 2012 opgericht met als doel het bieden van een veilige plek voor christelijke tienermeiden en hen te empoweren in hun identiteit in God. Inmiddels is Huis van Belle een stichting en bereikt met de website huisvanbelle.nl 50.000 unieke bezoekers per maand. Ook geeft de stichting vanaf dit jaar het blad Belle (oplage 6000) zelfstandig uit (voorheen ism Uitgeverij Kok) en organiseerden zij in oktober de eerste Huis van Belledag.

Crowdfundactie

Op dit moment is Huis van Belle bezig met een crowdfundactie: Bouw mee aan HvB. Ze zoeken mensen die met hen meebouwen aan Huis van Belle om in de toekomst tienermeiden te kunnen blijven empoweren. Er is geld nodig om de website te onderhouden en verbouwen en met name om het blad Belle op de markt te kunnen blijven brengen. Speciaal voor ouders is er de Club van Honderd Ouders met elke week een tienertip en toegang tot de moederdochterdag.

Onderzoek

Jaarlijks doet Huis van Belle een onderzoek onder haar doelgroep. De website huisvanbelle.nl bestaat vrijdag 27 februari drie jaar en heeft als doel het empoweren van tienermeiden en helpen bij hun identiteit in God. Aan dit onderzoek deden 512 meiden mee die tussen de 11 en 17 jaar zijn. De grootste groep is 14-16 jaar en heeft grotendeels als opleidingsniveau havo/vwo.

Eline Hoogenboom
Huis van Belle
26-02-2015
Jongeren
https://www.huisvanbelle.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies