Studiedag over het effect van christelijke ggz een succes

Afgelopen zaterdag, 11 april, organiseerde het Kennisinstituut christelijke ggz (KICG) een studiedag rond de vraag ‘Wat is christelijke ggz en wat is het effect ervan?’ in Amersfoort. De studiedag trok ruim 200 belangstellenden en markeerde de officiële start van het nieuw door Eleos en De Hoop opgerichte instituut.

Foto: Tijs van den Brink tijdens de studiedag in gesprek met Hanneke Schaap-Jonker, rector van het Kennisinstituut, Gijsbert Buijs, bestuurder Eleos, en Jaap de Gruijter, bestuurder De Hoop.

In het ochtendprogramma gingen vier lezingen dieper op het thema in. De sprekers lieten zien hoe relevant het is om geloof en hulpverlening te verbinden. Dr. Hanneke Schaap-Jonker, rector van het Kennisinstituut, zei onder andere: “Geloof is geen apart domein in het leven van onze cliënten, maar de basis ervan en de grond onder hun voeten. Het is daarom ook niet meer dan logisch dat geloof helemaal meedoet in de behandeling.” De sprekers, alsmede cliënten van De Hoop en Eleos, werden na hun lezing elk geïnterviewd door presentator Tijs van den Brink. ’s Middags werden er een aantal praktische workshops gehouden over thema’s als suïcidaliteit en geloof, alcohol in de kerk, verslaving en geloof, relatietherapie, autisme en geloof, e-health, en meer. Ter afsluiting van de dag konden de bezoekers met elkaar en de sprekers in gesprek onder het genot van een hapje en drankje.

Kennisinstituut christelijke ggz

Het Kennisinstituut christelijke ggz is een gemeenschappelijk initiatief van De Hoop en Eleos. Eleos en De Hoop willen recht doen aan het geloof en de geloofsbeleving van hun cliënten en dit op een professionele en verantwoorde wijze integreren in de hulpverlening. Hiervoor is (wetenschappelijk) onderbouwd inzicht nodig over de interactie tussen christelijke geloof en psychische gezondheid. Het Kennisinstituut initieert dit onderzoek en voert het uit. Ook houdt het Kennisinstituut zich bezig met innovatie en het door ontwikkelen van behandelmethodiek vanuit het perspectief van het christelijk geloof. Meer informatie over het Kennisinstituut is te vinden op www.kicg.nl.

Agnes Hagenbeek
Kennisinstituut christelijke ggz
15-04-2015
Hulpverlening
https://www.kicg.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies