MENU
Stripboek over waargebeurd verhaal van christenvervolging in IndonesiŽ

Stripboek over waargebeurd verhaal van christenvervolging in IndonesiŽ

23 apr

Met de terreur van Islamitische Staat is er ook in de landelijke media meer aandacht gekomen voor het thema christenvervolging. Waar wij in ons land godsdienstvrijheid kennen, is dat in tientallen landen op de wereld zeker niet vanzelfsprekend.

Eťn van die landen is IndonesiŽ. Er zijn eilanden, regio's waar christenen en moslims relatief harmonieus met elkaar samenleven. Dat was aan het begin van de 21e eeuw ook zo op het eiland Doi (onderdeel van de noordelijke Molukken). Tot op 10 januari 2000 jihadisten het dorp Cera binnenstormen, en het gelukkige leven van de hoofdpersonen in dit boek wreed wordt verstoord. Twee mensen zien hun leven veranderen in een nachtmerrie. Waarom? Omdat ze christen zijn.

Uitgeverij Gideon publiceert hun levensverhaal in het stripboek Tussen haat en hoop. De uitgeverij doet dat in samenwerking met Stichting De Ondergrondse Kerk. Directeur Edwin Baelde van de SDOK zegt: "Er komt de laatste tijd veel nieuws naar buiten over heftige vervolging van christenen. Dit kan tot een gevoel van angst en zorg leiden. Met dit boek willen we jongeren bemoedigen en laten zien dat te midden van vervolging juist Gods trouw zichtbaar wordt."

Het stripboek maakt jongere en oudere lezers bewust van de situatie waarin veel christenen op deze wereld verkeren. Vanwege de heftigheid van het verhaal is het goed dat ouders van basisschoolkinderen hun kinderen bij het lezen begeleiden. Op deze manier kan het boek een aanleiding zijn tot een goed gesprek met kinderen over de waarde van geloven.

Tussen haat en hoop - een waargebeurd verhaal over christenvervolging in IndonesiŽ is vanaf woensdag 22 april verkrijgbaar via www.gideonboeken.nl, www.sdok.nl/webshop, en de christelijke boekhandel.

32 pag, Ä7,95, ISBN 978-90-5999-084-5

Datum: 23 april 2015
Auteur: Uitgeverij Gideon
Foto: Uitgeverij Gideon
Website: http://www.gideonboeken.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: