MENU
Sponsorwandeling van christenvrouwen voor hulp aan moeder en kind

Sponsorwandeling van christenvrouwen voor hulp aan moeder en kind

03 mei

Op 30 mei en 13 juni trekken honderden christenvrouwen in Zeeland, Drenthe, Noord-Brabant, Utrecht en Zuid-Holland de wandelschoenen aan voor Vrouwen lopen voor Vrouwen. Zij volbrengen een wandeltocht van 10 of 20 kilometer door prachtige stukjes natuurschoon in Nederland. Met de opbrengst van de sponsortocht helpen ze uiterst kwetsbare vrouwen en hun kinderen die hulp ontvangen bij Stichting De Hoop.

In het jaar 2015 vinden er maar liefst vijf wandeltochten plaats in Nederland onder de naam Vrouwen lopen voor Vrouwen. Op 30 mei bijten de vrouwen uit Schouwen-Duiveland (Zeeland) het spits af. Daarna volgen op zaterdag 13 juni de vrouwen uit de omgeving van Genderen (Noord-Brabant), Dordrecht (Zuid-Holland), Veenendaal (Utrecht) en Zeegse (Drenthe). Samen komen honderden vrouwen in actie.

Kwetsbare vrouwen
De opbrengst van Vrouwen lopen voor Vrouwen komt ten goede aan de opvang van kwetsbare vrouwen en hun kinderen bij Stichting De Hoop. De opbrengst gaat naar verschillende locaties, waaronder De Hoop in Dordrecht, Terwille in Noord Nederland en Sta Op Zorg in Zeeland. Terwille heeft projecten voor de opvang van vrouwen die uit de prostitutie willen stappen en voor slachtoffers van loverboys. De Hoop vangt vrouwen op die, bijvoorbeeld door verslaving, in hun thuissituatie zijn vastgelopen. Bij De Hoop kunnen vrouwen hun kinderen mee laten opvangen, zodat moeder en kind niet van elkaar gescheiden worden.

Meedoen
Iedere vrouw kan meewandelen en met haar deelname opkomen voor kwetsbare vrouwen. Aanmelden kan individueel of in teamverband via de website. Veel vrouwen die bij De Hoop of Terwille binnenkomen, hebben een extreem laag zelfbeeld. Maar ook vrouwen die een ‘gewoon’ leven leiden, kampen soms met soortgelijke problemen. Vrouwen kunnen elkaar door deze tocht bemoedigen en opbouwen. Behalve de prachtige wandeling, staan namelijk ook een boeiende spreker en een welverdiende high tea op het programma van iedere tocht. Al de ingrediënten samen maken het de moeite waard om Vrouwen lopen voor Vrouwen mee te maken.

Datum: 3 mei 2015
Foto: C. van den Berg
Website: http://www.vrouwenlopenvoorvrouwen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: