MENU
Bijbeltent: De boodschap van de Bijbel is tijdloos

Bijbeltent: De boodschap van de Bijbel is tijdloos

04 mei

WEZEP – De tournee met de roodblauwe circusachtige tent van het Nederlands Bijbelstudie Centrum (NBC) start zondag 17 mei weer in Wezep. Het thema is: ‘Blij met de Bijbel’. Tot en met vrijdag 22 mei worden bij Boomkwekerij Hoekert aan de Zuiderzeestraatweg 410 zowel overdag als ‘s avonds om 20:00 uur (dinsdag 19:00 uur) programma’s aangeboden voor allerhande doelgroepen.

Dinsdag (19 mei) leidt Bijbellerares Chris Raymakers uit Wezep vanaf 10:00 uur een koffieochtend voor vrouwen en is er ‘s avonds om 19:00 uur o.l.v. Erwin Vos een aangepaste dienst voor mensen met een beperking, waarin kinderkoor Jong Leven optreedt. Woensdagmiddag (20 mei) is er van 14:00 tot 16:00 uur een programma voor kinderen.

Het NBC is de organisatie rond Bijbelleraar Ab Klein Haneveld, die zelf tweemaal spreekt (zondag en vrijdag). Andere sprekers zijn: Jacques Brunt (maandag), Cees Terpstra (woensdag) en Johan Schep (donderdag). Muzikale medewerking: In ’t Veld family (zondag), Koor Gideon (maandag), Half a Mile (woensdag), Christian Verwoerd (donderdag) en Daan Kroeze (vrijdag).

Echte blijdschap is alleen te vinden in de Bijbel, zegt tourneeleider Albert Korving. “Daarom willen wij mensen via deze campagnes confronteren met de inhoud van de Bijbel en hen hopelijk nieuwsgierig te maken. Ons uiteindelijke doel is dat zij na tot erkentenis van de waarheid te zijn gekomen, die ook echt gaan bestuderen. Wij zien dat in de praktijk steeds minder mensen, helaas ook gelovigen, de Bijbel openen.”

Volgens Korving is tentevangelisatie niet zo ouderwets als velen menen. “De boodschap van de Bijbel is nu eenmaal tijdloos. We zien dat tijdens elke campagne mensen tot geloof of tot verdieping daarvan komen en worden aangeraakt door Gods Geest. Maar wij gaan niet primair voor de massa.”

Het is de elfde zomertournee van het NBC. De stichting begon met de tentcampagnes in 2005, omdat een andere organisatie er na 57 jaar vrijwel mee stopte. Klein Haneveld vreesde toen dat die manier van evangeliseren, waarmee in het verleden ook zijn vader (wijlen evangelist Jacob Klein Haneveld) en Johannes de Heer zich bezighielden, zou ophouden te bestaan.

Datum: 4 mei 2015
Auteur: Johan Th. Bos
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.bijbelstudie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: