MENU
Jol Voordewind doet mee aan ZOA-evenement Op de Vlucht

Jol Voordewind doet mee aan ZOA-evenement Op de Vlucht

26 mei

Joel Voordewind, lid van de Tweede Kamer voor de ChristenUnie, gaat meedoen aan ZOAs evenement Op de Vlucht, op 19 en 20 juni a.s. Ik ben vaak op bezoek geweest in vluchtelingenkampen en heb gezien hoe mensen op de vlucht moeten leven. Met Op De Vlucht maken we daar heel even iets van mee. Dat vind ik een uitdaging, want zelf ben ik niet zon held, legt hij uit.

Voordewind is woordvoerder ontwikkelingssamenwerking voor de ChristenUnie en bezocht in die functie recent nog vluchtelingenkampen in Jordani, Libanon en Irak. Wat raakte hem het meest bij die bezoeken? Veel vluchtelingen hebben iemand verloren, bijvoorbeeld een kind, broer of zus. Dat grijpt me aan. Vaak ook hebben ze mensen achter moeten laten, bijvoorbeeld een bejaarde vader of een gehandicapt familielid. Vreselijk.

Haaruitval
Samen met zijn vrouw heeft Voordewind zelf ook als hulpverlener gewerkt in vluchtelingenkampen in Koerdistan en op de Iraaks/Iraanse grens. Er waren veel mensen met psychosomatische klachten, bijvoorbeeld haaruitval door stress. En je zult maar in zon kamp zitten. Vooral als je kleine kinderen hebt, lijkt me dat zo moeilijk.

Hij hoopt dat deelnemers aan Op de Vlucht meer begrip krijgen voor wat vluchtelingen meemaken. Het speelt vaak ver weg, met dit evenement kunnen we het dichtbij halen. Ik ben vaak op politiek niveau bezig met het onderwerp, maar toon ook graag mijn betrokkenheid op deze manier.

Datum: 26 mei 2015
Auteur: ZOA
Foto: Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.opdevlucht.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: