Nacht Zonder Dak Zwolle levert ruim 19000 euro op

Nacht Zonder Dak Zwolle 2015 heeft meer dan €19.000 euro opgeleverd! Aan NZD Zwolle 2015 deden jongeren mee vanuit de Vrije Evangelisatie Zwolle, CGK Zwolle en de Fontein (GKV). Afgelopen zaterdag 20 juni verrees in het kader van Nacht Zonder Dak midden in Zwolle voor één nacht een gigantische krottenwijk.

Wethouder Ed Anker van de gemeente Zwolle verricht om 16.00 uur de officiële opening. 180 jongeren van de Vrije Evangelisatie Zwolle, de Christelijke Gereformeerde Kerk en Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt ‘De Fontein’ slapen vervolgens één nacht in een zelfgemaakt krotje, om te ervaren hoe het is om op straat te leven. De jongeren komen op voor kansarme leeftijdsgenoten die elke nacht op straat moeten zien te overleven.

De opbrengst van de actie gaat naar straatjongerenprojecten van stichting Tear in Bolivia, Kenia en India. Het evenement vindt voornamelijk plaats bij het VEZ Centrum aan de Rieteweg 12 in Zwolle.

Recordweekend voor Nacht Zonder Dak

Dit jaar werden op 18 locaties eigen Nacht Zonder Dak acties in één weekend! Nog nooit eerder organiseerden zoveel jeugdgroepen in hetzelfde weekend een NZD. Het vorige record stamt uit september 2013 toen 15 jeugdgroepen in hetzelfde weekend meededen met Nacht Zonder Dak.

De Nacht Zonder Dak acties waren afgelopen weekend door het gehele land te vinden: Den Haag, Bergschenhoek, Gouda, Berkel en Rodenrijs, Nieuwleusen, Sint Nicolaasga, Overberg, Assen, Zwolle, De Meern, Ermelo, Ede, Barendrecht, Westervoort, Slootdorp.

Foto’s: Jonathan Reining
22-06-2015
Web: www.nachtzonderdak.nl/zwolle

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies