MENU
Daniel: Toen ik tot geloof kwam in Jesjoea is mijn leven veranderd

Daniel: Toen ik tot geloof kwam in Jesjoea is mijn leven veranderd

05 okt

Daniel Rozen: 'Ik groeide op met veel haat tegen de Russen en de Duitsers. Nadat ik tot geloof in Jesjoea ha Masjiach is mijn leven nooit meer hetzelfde geweest! Liefde kwam in de plaats van haat. Lees hieronder het ingrijpende verhaal van Daniel Rozen.

Als zoon van Joodse Holocaustoverlevenden was ik mij al op jonge leeftijd bewust van de recente geschiedenis van mijn volk. De herinneringen waren nog vers. Mijn ouders en familieleden vertelden mij er vaak over. Het waren verhalen over angst, schaamte en moord. Ik haatte zowel de Russen als de Duitsers om wat zij gedaan hadden.

Jeruzalem
Op jonge leeftijd verhuisde ik naar Jeruzalem, waar ik als fysiotherapeut in een ziekenhuis werkte. Daar ontmoette ik vrijwilligers vanuit de hele wereld. Op een keer werd ik door een Nederlander uitgenodigd om een samenkomst van gelovigen in Jeruzalem te bezoeken. Uit nieuwsgierigheid ging ik mee.

Mijn hart aangeraakt
Wat mijn hart werkelijk raakte, was niet zozeer de boodschap of de liederen, maar de liefde en vriendelijkheid van deze gelovigen. Ze gaven me het gevoel dat ik van waarde was en erbij hoorde. Als echte IsraŽli was ik trots op onze kennis van God en de profeten. Maar wat Jesjoea had gedaan, kon ik moeilijk vatten. Na een jaar besefte ik dat ik moest kiezen. De Heilige Geest overtuigde mij ervan dat er een nieuw leven zou beginnen als ik Jesjoea als Messias aannam. En zo gebeurde het. Ik besloot Hem te gaan volgen.

Bevrijd van haat
Tijdens een samenkomst kwam plotseling een Oostenrijkse man naar me toe, viel huilend aan mijn voeten en vroeg of ik zijn volk wilde vergeven voor wat zij ons tijdens de Holocaust hadden aangedaan. Medelijden en liefde van de Heere voor deze broeder stroomden door mij heen. Vanaf dat moment begon de Heere Jezus mij te genezen en bevrijdde Hij mij van de haat, die ik zo lang had meegedragen. We omhelsden elkaar.

Ik merk nu ook hoe de Heere in deze tijd Zijn liefde in ons uitwerkt om het Evangelie aan Arabieren en Joden bekend te maken. Het is tevens mijn gebed dat God Zijn plan met land en volk van IsraŽl aan velen bekend zal maken.'

Jewish Testimonies
Dit getuigenis is geschreven door medewerkers van de website jewishtestimonies.com. Christelijknieuws mocht dit met vriendelijke toestemming overnemen. Deze website jewishtestimonies.com is gevuld met getuigenissen van Joodse mensen die hun Messias, Yeshua, hebben gevonden. Elke Messiaanse Jood vertelt zijn/haar getuigenis vanuit zijn/haar achtergrond. Als u Joods bent, dan biedt deze website u ook de mogelijkheid om gratis een tweetalig Nieuw Testament te bestellen, met op de ene pagina de Hebreeuwse tekst en op de tegenoverliggende pagina de taal van uw keuze. Neem een kijkje op deze website via de link onderaan dit item.

Datum: 5 oktober 2022
Auteur: Jewish Testimonies
Foto: Jewish Testimonies
Copyright: Jewish Testimonies
Website: http://www.jewishtestimonies.com/nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: