MENU
Duitse politie waarschuwt voor no-go gebieden met immigrantenbendes

Duitse politie waarschuwt voor no-go gebieden met immigrantenbendes

08 aug

In steeds meer gebieden in Duitsland durft de politie niet meer te komen. Het geweld is er te heftig. Het betreft vooral gebieden met grote aantallen immigranten uit het Midden-Oosten en van de Balkan. In delen van de industriestad Duisburg bijvoorbeeld heerst totale wetteloosheid.

Volgens een vertrouwelijk rapport van de Duitse politie in Noordrijn-Westfalen, dat gelekt is naar het Duitse blad Der Spiegel, zijn delen van de stad voor de politie geworden tot zogenaamde ‘no-go area’s’, gebieden die de politie niet meer binnengaat.

‘Er zijn gebieden waar immigrantenbendes hele metro’s opeisen voor zichzelf. Autochtone bewoners en zakenmensen worden geïntimideerd en tot zwijgen gedwongen. De reden: grote werkeloosheid, nauwelijks vooruitzichten op een baan en etnische spanningen onder immigranten’. Aldus het Duitse blad Der Spiegel.

‘Iedere politiecommissaris zal het ontkennen. Maar we weten waar we nog zonder politieauto kunnen komen. Onze collega’s voelen zich niet langer veilig als ze samen op pad gaan. Ze hebben angst slachtoffers van geweld te worden. We weten dat deze gebieden bestaan. Erger: misdaden worden daar niet bestraft. Alleen in de allerergste gevallen wint de politie informatie in. Er is zeker geen sprake meer van de macht van de staat,’ aldus een hoofdcommissaris van politie in Duitsland.

Een voorbeeld: In Duisburg werden op 29 juni jl. twee politieagenten aangevallen door een groep Libanese immigranten, toen ze twee mannen wilden arresteren die in het openbaren cannabis aan het roken waren. Binnen enkele minuten waren de agenten omringd door meer dan 100 dreigende mannen. Tientallen extra agenten waren nodig om hun collega’s te ontzetten.
In vele andere Duitse steden vonden de afgelopen tijd soortgelijke incidenten plaats. De politie staat dan machteloos, tot het moment aanbreekt dat de politie met het oog op de eigen veiligheid geen actie meer onderneemt.

In een interview met het Duitse nieuwsmagazine Focus waarschuwde het hoofd van de politiebond in Noordrijn-Westfalen, Arnold Plickert, voor dit groeiende probleem in steden als Cologne, Dortmund, Duisburg en Essen. ‘Rockgroepen, Libanese, Roemeense, Turkse en Bulgaarse groepen vechten voor de macht op de straat. Ze maken hun eigen regels, de politie is er machteloos.’

In diverse andere West-Europese landen is eenzelfde ontwikkeling gaande, zoals in Engeland, Frankrijk en Zweden. Alleen een zeer krachtig optreden van de politie, gesteund door de overheid, zal deze ontwikkeling een halt kunnen toeroepen. Wanneer we hierin falen, zal de situatie alleen maar verder verslechteren. De eerste stap is het erkennen dat dit probleem bestaat.

Wat kunnen christenen in zo’n situatie doen? Een voorbeeld vinden we in het Amerikaanse Houston. Christenen besloten juist naar de zogenaamde ghetto’s, waar zeer veel geweld voorkwam, te gaan en er een kerk te beginnen. ‘We trokken naar het gebied met het hoogste misdaadcijfer. Mensen schoten eerst en stelden dan pas vragen. Maar de Heere riep ons om daarheen te gaan,’ vertelt voorganger Roy Lee Kossie.
Nu dreigt zich een drama te voltrekken, omdat de stad Houston twee historische kerken wil sluiten. Het betreft de Christian Missionary Baptist Church en het Latter Day Deliverance Revival Center. Beide kerken staan in Houstons Fifth Ward, misschien wel het gewelddadigste deel van de stad.
Deze kerken hebben de afgelopen jaren absoluut bijgedragen aan het veiliger maken van de wijk, door ook in de wijk actief te zijn met voedselverstrekking, jeugdcentra en programma’s om drugsgebruik, geweld en misbruik te bestrijden.
Voorganger Roy Lee Kossie van het Latter Day Deliverance Center stelt: ‘We houden van deze gemeenschap. Hier heeft de Heere ons geroepen en hier willen we blijven.’

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z'n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Datum: 8 augustus 2015
Auteur: Dirk van Genderen
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen (Madame Tussauds)
Website: http://www.dirkvangenderen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: