MENU
Youth for Christ keert jeugdleiders inside out

Youth for Christ keert jeugdleiders inside out

12 sep

Driebergen, 9 september - Honderden jeugdleiders komen op 26 september bij elkaar in Woerden om een boost te ontvangen voor het nieuwe jeugdwerkseizoen. Met het thema Inside Out keert het Trainingsevent van Youth for Christ terug naar de roots van de organisatie. Naar buiten!

Youth for Christ heeft bijna 70 jaar ervaring met jeugd- en jongerenwerk. Die ervaring wordt duidelijk in de 35 verschillende workshops, grotendeels gegeven door mensen van binnen de organisatie of uit het netwerk. Bram Rebergen, sinds april dit jaar directeur, is hoofdspreker, samen met Jan van den Berg en cabaretier en zanger Timzingt.

Buiten
Ruud Bouman, een van de drijvende krachten achter het Trainingsevent, vertelt over de urgentie van het thema Inside Out. Van elke tien Nederlandse jongeren is er maar n die een keer per maand een christelijke bijeenkomst of viering bezoekt. We moeten dus niet n, maar buiten het kerkgebouw zijn. Ook als kerk. Wij geloven dat iedere jongere de kans moet krijgen om Jezus te leren kennen. Daarom is het onze visie om kerken in beweging te brengen om daar buiten te gaan.

Workshops
Ook de workshops staan in het teken van deze beweging, vertelt Ruud. Er is een workshop over hoe je omgaat met niet-gelovigen die op je club komen. Veel bezoekers van onze Rock Solid-clubs zijn rand- of buitenkerkelijk. Verder zijn er workshops over relaties opbouwen met jongeren op straat, over contact met ouders van jongeren, een workshop voor beleidsmakers over kansen in de kerk en een ervaren graffitiartiest die laat zien hoe je graffiti inzet in je jongerenwerk.

Hart
Ruud: We geloven ook dat de gedreven mensen die zich elke dag inzetten voor jongeren, hun passie zullen overbrengen aan de bezoekers. Dat is het kern van Youth for Christ: mensen met een hart voor jongeren en Jezus die ervoor willen gaan!

www.kerk.yfc.nl/trainingsevent

Datum en tijd: 26 september van 9:30-16:30u
Locatie: Minkema College, Steinhagenseweg 3a, Woerden
Kosten: 12,50 (koffie, thee en lunch inbegrepen)

Datum: 12 september 2015
Auteur: Laura Hofenk
Foto: Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.youthforchrist.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: