Studiedag ‘Jezus volgen en bekendmaken’ met Evert van de Poll

Zaterdag 31 oktober organiseert de Evangelische Theologische Academie (ETA) een studiedag met als thema: Jezus volgen en bekendmaken – de integrale missie van de kerk in de wereld. Spreker is Evert van de Poll, hoogleraar godsdienstwetenschap en missiologie aan de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven.

De studiedag is onderdeel van de opleiding Missionair Werk van de ETA. Tijdens de studiedag zal Evert van de Poll het thema in drie lessen uitwerken. “In de eerste les trek ik een lijn door de geschiedenis heen, tot aan het zendingscongres in Kaapstad (2010) en leg ik uit hoe er een heel nieuw idee van zending is ontstaan dat in vrijwel alle stromingen van het christendom ingang heeft gevonden.

Vervolgens gaan we ontdekken dat missie niet pas begint bij het zogenaamde evangeliemandaat in Mattheüs 28 (‘maakt alle volken tot mijn discipelen…’), maar op de eerste bladzijde van de Bijbel, met het scheppingsmandaat. Zo trekken wij een lijn van de missie van de mens, via de zondeval en het verlossingsplan van God, naar de missie van het volk Israël, Jezus, en de opdracht ‘navolgers van God’ te zijn.

Ten slotte vatten we in de derde les de verschillende missionaire opdrachten samen in vier missionaire mandaten.”

Studiemodule Evangelistiek
Tijdens de studiedag wordt ook de nieuwe studiemodule ‘Evangelistiek’ gepresenteerd. Deze studiemodule is geschreven door Evert van de Poll en geredigeerd door Laura Dijkhuizen (docent en coördinator opleiding Missionair Werk). Bezoekers van de studiedag kunnen de module daar met korting aanschaffen.


De studiedag vindt van 10:30 tot 16:30 uur plaats in de ‘Martuskerk’, Copernicusstraat 18 in Amersfoort. Studiepashouders van het Evangelisch College kunnen gratis aan de studiedag deelnemen. Ook geïnteresseerden zijn van harte welkom. Voor hen bedragen de aanmeldingskosten 
€ 25,00. Aanmelden kan via: www.eta.nl/studiedagMW2015.html.

Evert van de Poll

Evert van de Poll is hoogleraar godsdienstwetenschap en missiologie aan de Evangelische Theologische Faculteit (ETF) in Leuven. Zijn onderzoek richt zich vooral op ‘Europa en het evangelie’ – de invloed van de Bijbelse boodschap op de Europese culturen en de missie van de Kerk in de specifieke contexten van Europa. Daarnaast houdt hij zich bezig met de relatie tussen Kerk en Israël, in het bijzonder de ‘Messiaanse’ beweging van Joden die in Jezus als Messias geloven.


De opleiding Missionair Werk van de ETA is in 2013 gestart. Deze 3-jarige deeltijdopleiding op HBO-niveau kenmerkt zicht door een stevig Bijbels-theologisch kader en praktisch-theologische vakken, gericht op missionair werk. Het is bedoeld voor hen die zich willen toeleggen op het brede spectrum van missionair werk en zich hiertoe (al dan niet beroepsmatig) willen bekwamen.

Annelies Eijkelenboom

12-10-2015
Onderwijs
https://www.eta.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies