MENU
Ontmoetingdag rond de problematiek van kwetsbare mensen

Ontmoetingdag rond de problematiek van kwetsbare mensen

04 nov

Ontmoeting biedt, op basis van christelijke naastenliefde, professionele hulp aan dak- en thuislozen, uitgaande van de behoeften en mogelijkheden van de cliŽnt. Op 14 november is er in Amersfoort een Ontmoetingsdag. Tijd: 10:00 uur - 14:00 uur. Locatie: Hoornbeeck College, Amersfoort.

Is het ťcht waar dat de problematiek van kwetsbare mensen dichterbij is dan we denken? Erkennen we dit alleen theoretisch of herkennen we het praktisch? Door interactieve workshops, gesprekken met cliŽnten en ontspannende activiteiten brengen we twee werelden samen. Welkom op de Ontmoetingdag!

Tijdens de Ontmoetingdag kunt u verschillende verdiepende of praktische workshops volgen. Een kort overzicht:

Twee verschillende werelden?! (max. 200 pers.)
Hoe denken mensen die door Ontmoeting zijn geholpen over de achterban van Ontmoeting? En.... hoe zien we onszelf? Is er sprake van twee totaal verschillende werelden of kunnen we met elkaar de overeenkomsten vinden? Wat kunne we van elkaar leren? Onder leiding van Ed van Hell gaan we door interactieve opdrachten en gesprekken met cliŽnten op zoek naar de antwoorden.

Hoe dichtbij? Echt dichtbij?! (max. 100 pers.)
CliŽnten van Ontmoeting hebben vaak psychische problemen. In een workshop over psychiatrie vertelt een cliŽnt haar verhaal. Ze wil ons spiegelen en laten zien hoe dichtbij het opeens kan komen. Bepaalt u maar of dit dichtbij is.

Bijbelstudie, een pastoraal moment (max. 20 pers.)
Geregeld hebben de pastoraal werkers bijzondere momenten met de bezoekers van de Bijbelstudie. De persoonlijke vragen en verhalen zijn vaak indrukwekkend. CliŽnten luisteren aandachtig en er is oprechte interesse voor de Bijbelse boodschap. Doet u mee met onze Bijbelstudie op de Ontmoetingdag?

Thuisloos, hoe zit dat?(max. 30 pers.)
Thuisloosheid, eenzaamheid, sociaal isolement, in Nederland zijn zo'n 200.000 mensen extreem eenzaam. Wanneer is iemand eenzaam? En wat heeft dit voor gevolgen? Hoe herkennen we eenzaamheid en, nog belangrijker, wat kunnen we er aan doen?

Pastoraat (max. 20 pers.)
Pastoraat bij Ontmoeting. Wat moet ik mij daarbij voorstellen? Wat houdt dit in? En, hoe ervaren bezoekers dit? Hebben zij er werkelijk iets aan? En zo ja, wat dan? Onze pastoraal werker ťn onze cliŽnten vertellen u er graag meer over. Iedereen is welkom!

'Iedereen kan struikelen' - Levensverhaal van Willem (max. 30 pers.)
Willem is na een heftige periode in Hummelo terecht gekomen. Willem: Ďik had uw buurman kunnen zijn, maar mijn leven liep anders dan gedacht. Ik raakte alles kwijt en wist niet meer hoe ik verder moest.í Inmiddels heeft hij een woning gevonden en krijgt hij woonbegeleiding. Voor u vertelt hij zijn levensverhaal.

Les Arabisch (max. 30 pers.)
U leert van een bewoner van het woon-werkcentrum Arabische woorden! Eerst vertelt hij kort iets over zichzelf. Daarna gaan we in groepsverband woorden Arabisch leren.

Les Papiaments (max. 30 pers.)
Papiaments is de tweede vreemde taal die u op deze dag kunt leren! Eerst vertelt een bewoner van het woon-werkcentrum kort iets over zichzelf. Daarna gaan we in groepsverband woorden Papiaments leren.

Rotterdammers op z'n Rotterdams (max. 30 pers.)
Vraag wat u wilt en krijg antwoord in onvervalst plat Rotterdams. Een vlotte, gezellige workshop!

Workshop houtbewerken (max. 30 pers.)
Albert heeft een houtbewerkingsbedrijf. Hij verbleef een periode in Hummelo. Inmiddels heeft hij een eigen huis en krijgt hij woonbegeleiding vanuit Ontmoeting. Op de Ontmoetingdag begeleidt hij een workshop. U gaat een huisje van hout verven en krijgt de mogelijkheid om het huisje te versieren.

Beleef meer!
Naast deze workshops is er nog meer! Bekijk de expositie van cliŽntfoto's en lees de persoonlijke verhalen, kom meer te weten over onze nieuwe projecten, bekijk en koop kunstwerken en producten van cliŽnten of schaak met Ed, bewoner van het woon-werkcentrum in Epe.

Lunch
U kunt zelf uw lunchpakketje meenemen. Heeft u nog lekkere trek? Onze cliŽnten verkopen tegen betaling zelfgemaakte culinaire hapjes, broodjes hamburger en patat.

Kinderprogramma
Voor de allerkleinsten is er de hele dag een crŤche. Voor jonge kinderen is er tijdens de workshops een kinderprogramma.

Kijk op de website van Ontmoeting voor alle details via de link hieronder:

Datum: 4 november 2015
Foto: © Toff-fotografie voor christelijknieuws.nl
Website: http://www.ontmoeting.org/ontmoetingdag2015

Dit artikel delen:

Meer nieuws: