Mars voor het Leven Den Haag

Het Spuiplein in Den Haag stond zaterdag vol met deelnemers van de Mars voor het Leven. Om 14.00 uur begon de stille mars door het centrum van Den Haag en langs het Binnenhof. Volgens de politie waren er meer mensen op de been dat vorig jaar, toen er ruim tweeduizend geteld werden.

De hoge opkomst is volgens Kees van Helden van Stichting Schreeuw om leven wel verklaarbaar. “De ontwikkelingen zijn zorgwekkend. De voorgenomen standaard invoering van de NIPT test die men in gedachten heeft om het Syndroom van Down op te sporen, maar ook de discussie over de abortuspil bij de huisarts. Dit zijn allemaal zaken die nu spelen, en waartegen mensen hun stem willen laten horen.”

Onderlinge verbinding

Kees van Helden is vanzelfsprekend blij met deze toename van deelnemers, maar nog belangrijker vindt hij de onderlinge verbinding. Over de kerkmuren heen, lopen mensen samen in deze stille mars tegen abortus. Daar gaat een grote kracht vanuit.”

Ook is hij blij met de sprekers op het podium, waaronder ook Kees van der Staaij van de SGP en Carla Dik-Faber van de ChristenUnie.

Abortus overlevende

“De getuigenis van abortus overlevende Gianna Jessen was inspirerend”, vertelt Kees van Helden. Gianna was voorbestemd te sterven nog voordat zij geboren werd. Desondanks kwam zij levend ter wereld, maar wel twee maanden te vroeg en met een hersenverlamming. Artsen hadden voorspeld dat zij nooit haar hoofd zou kunnen optillen. Maar zij verbaasde iedereen door uit te groeien tot een actieve jonge vrouw die zelfs marathons heeft gelopen. Intussen is zij een wereldbekende pro-life activiste geworden.

Bussen

Nieuw dit jaar was dat er vanuit verschillende hoeken van het land bussen werden ingezet, meest door kerken georganiseerd. Marijke Verloop organiseerde de bus vanuit Krimpen a/d IJssel samen met haar man. Zij vertelt: “We kwamen paar jaar geleden bij Mars. Toen misten we mensen uit de achterban. Hoe krijg je die naar Den Haag toe, vroegen we ons af. Het leek ons handig als mensen in de plaats op kunnen stappen en uitstappen. Dat is toch een drempel minder. Zodoende. De reacties zijn positief. Fijn om in te stappen en nergens naar om te hoeven kijken.”

Stichting Schreeuw om Leven
Stichting Schreeuw om Leven
14-12-2015
Samenleving
https://www.schreeuwomleven.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies