SDOK houdt bijeenkomst over Albanie en Noord-Korea

Op woensdagochtend 27 januari organiseert SDOK de tweemaandelijkse ‘Connect-ochtend’ in Noordeloos. Tijdens deze bijeenkomst vertelt SDOK-directeur André van Grol over zijn periode in Albanië. Van 1994 tot en met 2000 werkte hij in het destijds zeer gesloten en atheïstische land.

André van Grol vertelt over zijn werkzaamheden in Albanië en over de ontwikkeling die het land heeft doorgemaakt: van ‘de eerste atheïstische staat ter wereld’ tot een land waar nu tientallen kerkjes actief zijn. Evangeliseren en een Bijbel bezitten is niet meer verboden in Albanië. Van Grol maakt daarbij de vergelijking met Noord-Korea, wat tegenwoordig het meest gesloten land ter wereld is en waar christenen lijden in concentratiekampen. Zal Noord-Korea dezelfde ontwikkeling doormaken als Albanië? Kunnen christenen ooit in vrijheid hun geloof belijden in Noord-Korea?

De bijeenkomst vindt plaats in het gebouw van de CGK te Noordeloos, Noordzijde 1A. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bezoekers zijn welkom vanaf 9:00 uur, het programma begint om 9:30 uur en duurt tot ongeveer 11:30 uur. De toegang is gratis, evenals de koffie en thee. Opgeven is niet nodig. Tijdens de ochtend kunt u ook kaarten schrijven naar vervolgde christenen.

SDOK
© Henk-Jan Oudenampsen
12-01-2016
Buitenland
https://www.sdok.nl/connect

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies