MENU
Eppo Bruins ondersteunt initiatief van Gekes Tiental en groep asielzoekers

Eppo Bruins ondersteunt initiatief van Gekes Tiental en groep asielzoekers

20 maa

Zangeres Geke van der Sloot, heeft samen met Geke's Tiental, afgelopen zaterdag 19 maart in de koepelgevangenis in Arnhem geoefend met de muzikanten en zangers onder de asielzoekers. Ook tweede kamerlid van de CU Eppo Bruins was van de partij.

De Syrische Zanger Shadi asaad uit het AZC Luttelgeest was er ook bij, want hij zingt samen met Geke de solo van het lied: "We are the world," tijdens de opname van op 31 maart aanstaande.

Het werd een bijzonder leuke ontmoeting tussen Geke en Geke's Tiental, Eppo Bruins en de muzikanten/zangers onder de vluchtelingen. De COA vanuit Arnhem o.l.v. Sally Pelt werkt van harte mee aan dit muzikale initiatief en op Urk zal Audio de Boer op 31 maart gratis de opname doen ter vervaardiging van een single.

“Ik wil voor de artiesten onder de asielzoekers een platform creлren zodat zij kunnen gaan optreden in ons land. Kunst kan niet worden verboden, op deze manier zijn we verbindend bezig”, aldus Geke.

De acties van Geke v.d. Sloot hebben inmiddels ook politiek Den Haag bereikt. Zo zal Eppo Bruins, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie, achter de vleugel gaan plaatsnemen tijdens de opnames op 31 maart: "Het vluchtelingendebat in Nederland ontaardt in getallen en statistiek. Maar het gaat altijd om die ene mens, die vlucht in doodsnood. Samen muziek maken is de mooiste manier om elkaar te leren kennen. Ik doe graag mee met Geke's initiatief om op een positieve manier de menselijke kant van de vluchtelingencrisis te benadrukken", aldus fractielid Eppo Bruijns.

Datum: 20 maart 2016
Auteur: Gekes Tiental
Foto: Gekes Tiental
Website: http://www.gekestiental.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: