MENU
Jos Snoep wordt nieuwe directeur van Bible League International

Jos Snoep wordt nieuwe directeur van Bible League International

21 apr

De Nederlander Jos Snoep is per 1 januari 2017 de nieuwe CEO van Bible League International. Wereldwijd geldt Bible League als één van de grootste organisaties op het gebied van Bijbelverspreiding. Op dit moment heeft Snoep de dagelijkse leiding over de organisatie en vanaf januari 2017 zal hij Rob Frank opvolgen als CEO.

Bible League behoort wereldwijd bij de grootste organisaties als het gaat om Bijbelverspreiding. Sinds de oprichting in 1938 zijn wereldwijd meer dan 800 miljoen Bijbels en studiematerialen verspreid. Het doel van Bible League is het ondersteunen van lokale kerken wereldwijd, door te voorzien in Bijbels, studiemateriaal en training zodat mensenlevens veranderen door Gods Woord. 
In totaal werkt Bible League in meer dan 50 landen, verdeeld over zes regio’s; Afrika, Azië, Europa, Latijns-Amerika, Midden-Oosten en de Verenigde Staten.

Jos Snoep is sinds 2005 werkzaam voor Bible League. In 2009 werd hij directeur van Bible League Nederland, één van de funding partners van Bible League International. Nederland is één van de landen waar geld wordt geworven voor het dienen van lokale christenen en kerken wereldwijd. Na een aantal jaren maakte Snoep de overstap naar Bible League International. Daar heeft hij de leiding over de dagelijkse gang van zaken van de organisatie. Tot het einde van dit jaar blijft hij deze rol vervullen en per 1 januari 2017 zal hij de functie van CEO overnemen.

Jos Snoep vertelt over waarom hij zo gepassioneerd is over het werk van Bible League: “Boven alles heeft de wereld het Woord van God nodig. Het hart van de bediening van Bible League International is de opdracht van onze Heer en Heiland, het brengen van het Evangelie; mensen bij elkaar brengen om het Woord van God te lezen en te leren begrijpen om zo levens van mensen te veranderen. Wij zijn gezegend met een prachtig internationaal netwerk van mensen die beschikbaar zijn om vanuit de lokale gemeenschap God te dienen. Zoveel mensen leven nog in duisternis, de opdracht van Bible League International is om die te bereiken, zolang God ons deze tijd geeft.”

Huidig CEO Rob Frank gaat aan het eind van dit kalenderjaar met pensioen. Hij zal de komende maanden meer taken en verantwoordelijkheden afstaan aan Jos Snoep, die zodoende kan groeien naar de rol van CEO. Rob Frank neemt na zeven jaar als CEO afscheid van Bible League om met pensioen te gaan.

Daniel Chapman, voorzitter van het internationale bestuur van Bible League zegt: ‘Jos is een inspirerende leider. Zijn passie voor dit werk ontvlamde toen hij in Manila zag hoe gevangenen werden bereikt met het Evangelie, door mensen die getraind waren door Bible League. In 2005 kwam hij bij Bible League werken en in 2009 werd hij directeur van Bible League Nederland. Er was een belangrijke rol voor hem weggelegd in de herstructurering van het werk van Bible League International. Hij was betrokken bij het verbeteren van de programma’s in de verschillende regio’s. Later werd hij onderdeel van het internationale leiderschapsteam. Jos heeft laten zien dat hij beschikt over een door God gegeven visie die nodig is voor deze functie.’

Datum: 21 april 2016
Foto: © TOFF-fotografie.nl
Website: http://www.bibleleague.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: