MENU
Nieuwe tournee met de roodblauwe circusachtige gospeltent

Nieuwe tournee met de roodblauwe circusachtige gospeltent

12 mei

‘Blij met de Bijbel’ is het thema van de nieuwe tournee met de roodblauwe circusachtige gospeltent van het Nederlands Bijbelstudie Centrum (NBC). Die start zondag 15 mei weer in Wezep. Tot en met vrijdag 20 mei staat de tent bij Boomkwekerij Hoekert aan de Zuiderzeestraatweg 410. Zowel overdag als ‘s avonds om 20:00 uur (dinsdag 19:00 uur) zijn er programma’s voor diverse doelgroepen.

Dinsdag (17 mei) leidt Bijbellerares Chris Raymakers uit Wezep vanaf 10:00 uur een koffieochtend voor vrouwen en is er ‘s avonds om 19:00 uur o.l.v. Erwin Vos een aangepaste dienst voor mensen met een beperking, waarin kinderkoor Jong Leven uit Biddinghuizen optreedt. Woensdagmiddag (18 mei) is er van 14:00 tot 16:00 uur een programma voor kinderen.

Het NBC is de organisatie rond Bijbelleraar Ab Klein Haneveld, die zelf tweemaal spreekt (zondag en vrijdag). Andere sprekers zijn: R. Avakhti (maandag), Jacques Brunt (woensdag), Cees Terpstra (woensdag) en Dick Wolbers (donderdag). Muzikale medewerking: Gospelgroep Grace (zondag), Sanne van den Bosch (maandag), Koor Gideon (woensdag), Elise Mannah (donderdag) en Chr. Mannenkoor ’t Harde e.a. (vrijdag).

Echte blijdschap is alleen te vinden in de Bijbel, zegt tourneeleider Albert Korving. “Daarom willen wij mensen via deze campagnes confronteren met de inhoud van de Bijbel en hen hopelijk nieuwsgierig maken. Ons uiteindelijke doel is dat zij, na tot erkentenis van de waarheid te zijn gekomen, die ook echt gaan bestuderen. Wij zien dat in de praktijk steeds minder mensen, helaas ook gelovigen, de Bijbel openen.”
Volgens Korving is tentevangelisatie niet zo ouderwets als velen menen. “De boodschap van de Bijbel is nu eenmaal tijdloos. We zien dat tijdens elke campagne mensen tot geloof of tot verdieping daarvan komen en worden aangeraakt door Gods Geest. Maar wij gaan niet primair voor de massa.”

Het is de twaalfde zomertournee van het NBC. De stichting begon met de tentcampagnes in 2005, omdat een andere organisatie er na 57 jaar vrijwel mee stopte. Klein Haneveld vreesde toen dat die manier van evangeliseren, waarmee in het verleden ook zijn vader (wijlen evangelist Jacob Klein Haneveld) en Johannes de Heer zich bezighielden, zou ophouden te bestaan.

Datum: 12 mei 2016
Auteur: Johan Th. Bos
Foto: NBC
Website: http://www.bijbelstudie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: