Zilveren Duif Awards van start

Dit jaar zullen op 17 november voor de vijfde maal de Zilveren Duif Awards uitgereikt worden; de onderscheidingen voor christelijke muziek. De uitreiking in de Basiliek in Veenendaal zal onderdeel uitmaken van de Maand van de Christelijke Muziek.

De inschrijfprocedure voor het nominatietraject is met ingang van heden gestart, samen met het lanceren van de vernieuwde site www.zilverenduif.nl.

De Zilveren Duif Award is een echte vakprijs en belicht de diversiteit en kwaliteit van christelijke muziek. Ze doet dat met ingang van dit jaar ook als onderdeel van de Maand van de Christelijke Muziek. Gedurende de maand november zullen media, retail en overige belanghebbende organisaties op diverse manieren christelijke muziek in de schijnwerpers zetten.

Tijdens de speciale gala avond, op 17 november, zullen de Zilveren Duif Awards weer uitgereikt worden en zullen diverse artiesten live van zich laten horen. De vakjury bestaat dit jaar uit André Rouvoet (voorzitter), Irene Klein-Haneveld, Peter Grasmeijer en Henk van Steeg.

Met onmiddellijke ingang kunnen albums en liedjes van artiesten, groepen en koren aangeleverd worden ter nominatie. Men hoeft hiervoor niet verplicht aangesloten zijn bij een platenmaatschappij. Een speciale commissie selecteert de genomineerden per categorie, waarna de jury en een selecte groep vakmensen een winnaar kiest.

De categorieën van de Zilveren Duif Awards 2016 zijn:

Beste Album

Beste Album Internationaal

Beste Album Kindermuziek

Beste Album Bands & (gospel)groepen

Beste Album Instrumentaal

Beste Album Koren

Beste Album Klassiek

Beste Album Cross-cultureel

De prijs voor het Beste Lied komt tot stand in samenwerking met Buma Cultuur (Buma Cultuur Prijs Beste Lied).

Voor inzendingen kunnen artiesten, platenmaatschappijen, groepen en/of koren gebruik maken van het inschrijfformulier op de website van de Zilveren Duif: www.zilverenduif.nl. Hier is ook meer informatie te verkrijgen over de Stichting Zilveren Duif, de Maand van de Christelijke Muziek, de gala avond van 17 november, voorgaande jaargangen en -winnaars en het stemproces!

De Zilveren Duif Awards zijn een begrip geworden en laten elk jaar weer de kwaliteit, diversiteit en authenticiteit van christelijke muziek zien. De Zilveren Duif is een samenwerkingsverband van (grotendeels christelijke) platenmaatschappijen, media en muziekorganisaties, waaronder Buma Cultuur, Ecovata, Small Stone Media, Neema-Vuurbaak, Unisong, Continental Sound, Christian Artists, de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak (BCB), Asaph, Koormuziek.nl, Groot Nieuws Radio, de Evangelische Omroep, Family7, CCLI en de KCZB.

Het bestuur van de Stichting Zilveren Duif bestaat traditiegetrouw uit personen die op verschillende manieren in organisaties werken aan de verbreding, verspreiding en verbetering van christelijke muziek. Vanaf 2016 bestaat het bestuur uit Leen La Rivière (Continental Sound/Chrisian Artists), Maarten Ouweneel (producent event- en muziekproducties), Cees van Vugt (Small Stone Media), Henk Nennie-van Gemeren (Neema-Vuurbaak), Arjan van de Bijgaart (Ecovata), Jan Quintus Zwart (JQZ Producties) en Gerard ter Horst (Nederlands Dagblad).

Leon van Steensel
TOFF fotografie
12-05-2016
Muziek
https://www.zilverenduif.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies