MENU
Bible League: Gods Woord lezen en begrijpen

Bible League: Gods Woord lezen en begrijpen

27 mei

Bible League lanceert vandaag haar nieuwe slogan: Gods Woord lezen én begrijpen. Directeur Hans ten Klooster: “Centraal in het werk van Bible League staat het verhaal van Filippus in Handelingen 8, waarin hij vraagt: ‘Begrijpt u ook wat u leest?’. Het antwoord luidt: ‘Hoe zou ik dat kunnen, als niemand mij de weg wijst?’

Hoe kan iemand het begrijpen als niemand het uitlegt? Het is niet alleen belangrijk dat iemand een Bijbel krijgt, hij moet ook begrijpen wat hij daarin leest. Daarom verspreiden we de Bijbel niet alleen, maar geven we ook Bijbelstudie en uitleg. En dat is wat de slogan vertelt, Gods Woord lezen én begrijpen.”

Bible League ondersteunt wereldwijd de hulpbehoevende kerk, door deze te voorzien van Bijbels, studiemateriaal en training zodat mensenlevens kunnen veranderen door Gods Woord. “Er zijn wereldwijd veel lokale kerken die het Evangelie willen verspreiden en mensen willen bereiken met het Woord van God. Vaak beschikken ze echter niet over de middelen die ze nodig hebben. En dat is waar Bible League helpt.”, vertelt Ten Klooster.

Als Filippus vergezellen we mensen. “Hier is uw Bijbel, uw levensbron. Zullen we daar samen uit lezen?” Dat betekent dat we niet alleen studiemateriaal beschikbaar stellen, maar ook leraren opleiden die de lezers op weg kunnen helpen. Ten Klooster: “Ik heb in Albanië gezien dat mensen tot tranen toe bewogen waren omdat ze een Bijbel kregen en erover konden spreken.”

Het uiteindelijke doel, dat Bible League heeft met de verspreiding van de Bijbel, is de verandering van mensen. Als ze begrijpen wat er staat, kunnen ze het toepassen in hun leven. Ten Klooster is ervan overtuigd: “Bij Bible League kunnen we geen mensen tot bekering brengen. Dat doet God Zelf door Zijn Woord en Geest. Maar we kunnen wel zorgen dat zoveel mogelijk mensen in contact komen met Gods Woord. Het zal hun leven veranderen. Het Woord van God is immers levend en krachtig en zal niet vruchteloos tot Hem terugkeren.”

Datum: 27 mei 2016
Foto: © TOFF-fotografie.nl
Website: http://www.bibleleague.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: