Micha Nederland start 10 actieweken voor gerechtigheid

Micha Nederland bestaat in 2016 tien jaar. Het netwerk maakt zich sinds 2006 hard voor gerechtigheid, vanuit het Bijbelse Micha 6:8. In de afgelopen tien jaar zijn mooie en inspirerende initiatieven ontstaan. Zo werd de Micha Cursus opgezet en werd er campagne gevoerd tegen belastingontwijking. Omdat deze thema’s nog steeds actueel zijn komt Micha Nederland vanaf 29 mei met tien actieweken.

Op de speciale pagina staat elke actieweek een Michathema centraal. Aan dit thema wordt een inspirerend verhaal van een ervaringsdeskundige en een challenge verbonden. Het thema van de eerste week is ‘in je wijk.’ Hierin worden deelnemers opgeroepen om na te denken over de plek die zij innemen in hun omgeving. Met de challenge gaan zij vervolgens op ludieke wijze aan de slag om verschil te maken in de buurt.

Het wereldwijde Micha netwerk wordt gevormd door 582 kerken en organisaties in 84 landen. Vanuit Micha 6:8 komen zij samen op tegen onrecht, dichtbij en veraf. In Nederland is het netwerk actief met onder andere de Micha Cursus, een praktische cursus over goed en recht doen. Andere onderdelen zijn Micha Young voor tieners en de jaarlijkse Micha Zondag. Micha Nederland wil op deze manier christenen oproepen praktisch vorm te geven aan gerechtigheid in de eigen omgeving.

Annemarthe Westerbeek
© Henk-Jan Oudenampsen
30-05-2016
Kerk
https://www.michanederland.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies