MENU
Tsjerkepaad opent dit jaar in Dronryp

Tsjerkepaad opent dit jaar in Dronryp

17 jun

Voor de dertiende keer op rij openen deze zomer honderden kerken in Friesland in het kader van Tsjerkepaad hun deuren voor het publiek. Er worden opnieuw tienduizenden bezoekers verwacht uit binnen- en buitenland.

Het thema is dit jaar ‘Kerk en Muziek’. Dat wordt onder meer vormgegeven door verschillende concerten in de kerken die hun deuren open stellen. Er staat onder meer een optreden gepland van Piter Wilkens, die zijn nieuwe CD ‘Libbene Stiennen’ ten gehore zal brengen. Deze CD staat vol liedjes over de relatie tussen kerk en natuur. De CD is gemaakt ter ere van het 45-jarig bestaan van de Stichting Alde Fryske Tsjerken.

Tijdens de opening (vanaf 13.30 uur in de ‘Alde Wite’, Tsjerkebuorren 1, Dronryp) zingt het kinder- en jeugdkoor ‘De Sjongende Pompeblęden’ uit Baard o.l.v. Martijn van Dongen., is er een optreden van fluitiste Marlinda Wenselaar en is er een korte lezing over de Salviuskerk en de RK Geboortekerk in Dronryp door Wopke van der Schaaf. De opening, de sluiting, het optreden van het kinder- en jeugdkoor en het optreden van Marlinda Wenselaar worden muzikaal begeleid door Gerben van der Veen. Na afloop is er voor iedereen een exemplaar van de Tsjerkepaad-gids beschikbaar.

Tsjerkepaad begon in 2004 op initiatief van de Raad van Kerken Friesland met het openstellen van 25 kerken. Anno 2016 zijn meer dan 250 kerken open en bezoeken tienduizenden mensen op zaterdagmiddag de open kerken. Een volledig overzicht van kerken die meedoen is te vinden op www.tsjerkepaad.nl.

Datum: 17 juni 2016
Auteur: Gerko Last
Foto: Tsjerkepaad
Website: http://www.tsjerkepaad.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Profeten
06 jan

Profeten meer