MENU
Afrika en Nederland ontmoeten elkaar op sfeervol album

Afrika en Nederland ontmoeten elkaar op sfeervol album

29 jul

‘Twee werelden, één hart’ is de titel van de nieuwe gezamenlijke CD van Piet Smit en de Country Trail Band. De bekende Zuid-Afrikaanse gospelzanger komt in september naar Europa om samen met de Nederlandse band een aantal concerten in Nederland en België te verzorgen.

De nieuwe CD is het derde album van de combinatie. In 2011 verscheen de CD ‘Ga naar het wonder’, die overwegend Nederlandstalig was. In 2013 verscheen het album ‘Eerste liefde’. Piet had op dat moment geen platenmaatschappij meer en de Country Trail Band bood aan hem te begeleiden op zijn nieuwe CD en die op te nemen in de studio van Wim Pols. Op ‘Eerste liefde’heeft de band echt een begeleidende rol. Alle teksten zijn in het Afrikaans en de CD is in eerste instantie gericht op de markt van Zuid-Afrika. Het album werd daar genomineerd voor gospel CD van het jaar.

Gezamenlijk project
Dit nieuwe album, ‘Twee werelden, één hart’, is echt weer een gezamenlijk project. Het is heel gevarieerd, zowel qua muziek als qua teksten. Sommige nummers zijn geheel Nederlandstalig, andere volledig Afrikaans en een aantal is een mix van Nederlands en Afrikaans, waarin blijkt hoe nauw die twee talen verwant zijn. Piet Smit en Wim Pols schreven ieder verschillende nummers voor het album. Daarnaast staan er een paar bewerkingen op van internationale en Afrikaanse traditionals.

Verschillende invalshoeken
Piet Smit en de Country Trail Band komen uit twee verschillende werelddelen, maar hebben een gezamenlijk verlangen om het evangelie uit te dragen via muziek. Vandaar ook de titel van de CD.
De liedjes die Piet Smit schrijft, gaan vooral over het persoonlijk geloofsleven van mensen. Soms juichend zoals in ‘Halleluja aan de Drie in-in-één’ of getuigend van de steun die je door het geloof mag ervaren zoals in ‘God vreugde is kracht’. Soms ook verlangend naar kracht en inspiratie om in deze wereld als christen staande te blijven zoals in ‘Vernuwe my denke’ en ‘De beste weg eruit’.
Wim Pols laat zich vooral inspireren door het dagelijks leven en gesprekken met mensen. ‘Vertrouw op God, maar zet wel je fiets op slot’ is een vrolijk nummer dat zegt dat het goed is altijd op de Heer te vertrouwen, maar dat je als mens ook een eigen verantwoordelijkheid hebt. Een bezoek aan het Krugerpark was de aanleiding tot het lied ‘De mooiste plek op aarde’. Wim zingt over de pracht van Afrika en Piet over de schoonheid van Holland. In beide landen kunnen we het werk van de Schepper bewonderen. ‘Ik geef U mijn hart vandaag’ is een gevoelig bekeringslied.

Fraaie bewerkingen
Op het album staat ook een gezamenlijke compositie: ‘De appel valt niet ver van de boom.’ Piet had een idee voor een lied over twee broers die een totaal verschillende levenspad kozen. Hij sprak er met Wim over op weg naar het vliegveld en eenmaal terug in Nederland werkte Wim het idee verder uit. Op het album staat een fraaie Afrikaanse bewerking van De Heer is mijn Herder en ook twee Afrikaanse traditionals. Verder bevat ‘Twee werelden, één hart’ een bewerking van het beroemde lied The Rose en een bewerking van Amazing Grace, waarin het verhaal van de verloren zoon wordt verteld.

Team op de CD is het team tijdens de tour
Waar op de vorige CD’s soms nog extra studiomuzikanten meewerkten, is dit keer alleen het team van de Country Trail Band dat met Piet op tournee gaat te horen. Zoals de liedjes op het album klinken, zullen ze dus ook tijdens de concerten klinken. Dat team bestaat uit: Ruud van de Meeberg drums en zang, Hans Steeds basgitaar en zang, Kees Steeds, piano, accordeon en zang, Gideon van Buitenen viool, Ron de la Bey dobro en steelgitaar en Wim Pols zang en akoestische gitaar. De vaste geluidsman van band, Wouter Pols, zorgde voor de opname en mix van het album.

Verkrijgbaar tijdens concerten...
Tijdens de concerten zullen Piet en de band veel nummers van dit nieuwe album brengen aangevuld met enkele oudere bekende liederen van Piet. Piet zal tijdens de concerten ook een sologedeelte doen. Daarin brengt hij vooral werk van een nieuw in Afrika opgenomen album: Liefde is.
Beide albums zullen tijdens de concerten verkrijgbaar zijn. De agenda is te vinden op de website van de Country Trail Band: www.countrytrailband.org. De gezamenlijke CD ‘Twee werelden, één hart’ is ook te bestellen via deze site.

...en in boeken- en platenwinkels
De CD ‘Twee werelden, één hart’ is ook te koop via de christelijke boeken- en platenwinkels. Het album is uitgebracht op het Living Water Music label van JQZ Muziekproducties uit Kampen. De distributie naar de winkels wordt verzorgd door Ecovata. Op het album staan in totaal 15 nummers, goed voor bijna een uur sfeervolle, blijde muziek met een boodschap.

Datum: 29 juli 2016
Auteur: Redactie Christelijknieuws.nl
Foto: Country Trail Band
Website: http://www.countrytrailband.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: