MENU
Martin Brand en Elise Mannah werken aan nieuw kerstalbum

Martin Brand en Elise Mannah werken aan nieuw kerstalbum

11 aug

Maar liefst 15 liedjes zullen dit jaar verschijnen op het eerste kerstalbum van Martin Brand en Elise Mannah! Veruit de meeste liedjes zijn dit jaar door Martin, Elise en Henk Doest geschreven. Met hier en daar een uitstapje naar een eerder verschenen kerstlied of nieuwe vertaling van bijvoorbeeld het ontroerende ‘welcome to our world’ van Chris Rice. De kleinkunstige en verfrissende cd zal in september worden opgenomen!

Martin: “Ik ben zo verrast! Elise en ik hadden gehoopt, na onze theatertournees van vorig jaar, dat onze samenwerking ook voor het schrijven van nieuwe nummers zou rwerken. Maar dat we zoveel inspiratie zouden krijgen en zulke bijzonder liedjes zouden ontstaan had ik niet durven dromen! Ik geloof dat dit het mooiste album wordt dat ik ooit heb gemaakt! Maar ja, dat zeg ik bij elk album natuurlijk. Het wordt zéker het mooiste kerstalbum dat ik ooit maakte!”

Op het album zullen verschillende duetten van Brand en Mannah staan. Daarnaast laten beiden solistisch van zich horen. Alle liedjes gaan over mensen die kijken naar de net (of nog net niet) geboren Jezus en naar het kerstfeest. Mensen van toen, uit dat eerste kerstverhaal, en mensen van nu. Die trouwens best veel op elkaar lijken. Met totaal verschillende beleving kijken ze naar hetzelfde Kind.

Zo zingt Martin het rauwe blueslied van de Herder (kijk niet zo) en Elise het ontroerende lied van Maria ‘verborgen schat’. Ook het lied van Jozef (Gebleven), de Wijzen (Binnengaan) en zelfs het verhaal van de Kribbe komen voorbij. In mooie en speelse muzikale jasjes waar producer Henk Doest en de muzikanten garant voor staan.

Natuurlijk laten Elise en Martin ook hun eigen hart en beleving zien in nieuwe liedjes als ‘wapenstilstand, Schuif hier maar aan, met Kerstmis ik jou, Stal versieren, Moed toe, Welkom bij ons..” Binnenkort zullen we je online meenemen de studio in… En openen we de inschrijving voor het album én kerst theater tour. Dat belooft een feestje vol verrassingen en ontroering te worden voor jong en oud. Gelovig of niet…

Datum: 11 augustus 2016
Website: http://www.martinbrand.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: