Conferentie met afwisselend programma rond thema: Waarom nu Israël

Van 29 augustus tot 4 september 2016 kwamen op de Betteld te Zelhem een groot aantal gelovigen samen op de Betteld te Zelhem voor het bijwonen van de Israëlweek en Israëlweekend. Uit alle denominaties kwamen mensen die een hart hebben voor Israël om te luisteren naar de studies met het thema “Waarom nu Israël”, boeiend voor jong en oud met een hart voor Israël!

De Israëlweek en het Israëlweekend worden jaarlijks georganiseerd door de International Christian Embassy Jerusalem afdeling Nederland.

Tijdens het Israëlweekend werd aan de hand van de brief aan de Romeinen het thema behandeld. Aan de orde kwamen de God van Israël en daarbij eerst de Jood en dan de Griek uit Romeinen 1. De zaterdag werd gevuld met de voorrechten van Israël uit Romeinen 3 en Romeinen 9, de Eerstelingen van Israël uit Romeinen 11 en Feestvieren met Israël uit Romeinen 14.

Zondag stonden op het programma het Koningschap voor Israël uit Romeinen 15 en het Geheimenis bekendgemaakt uit Romeinen 16.

De thema’s werden behandeld door Jacob Keegstra (voorzitter van de Christian Embassy Jerusalem afdeling Nederland), Sieb Buiten directeur van Comité Gemeentestichting Israël en Barry Segal van Vision for Israël.

De muzikale omlijsting werd uitgevoerd door Frank en Marlou van Essen, zij namen de aanwezigen mee in zang en dans waarbij het een waar feest van lofprijs en aanbidding werd.

De deelnemers aan het Israëlweekend werden opgeroepen om hun verbinding met Israël te verstevigen en ook daadwerkelijk op te komen voor Israël. We zullen als gelovigen uit de heidenen in de komende tijd onze positie ten aanzien van wat er in de wereld gebeurd en met name wat er wordt gedaan en gezegd tegen Israël moeten innemen. God houdt zich nog steeds aan zijn belofte die hij heeft gedaan aan de aartsvaders Abraham, Izaäk en Jakob en is bezig zijn plan met Israël uit te voeren nadat God het Joodse volk in 1948 weer heeft thuisgebracht in het Beloofde land.

Bij de aanwezigen werd benadrukt dat wij als gelovigen uit de heidenen mede erfgenamen zijn geworden, maar dat de erfgenaam Israël er ook nog steeds is. We zijn als gelovigen uit de heidenen geënt op de edele olijf en maken daarmee ook deel uit van deze edele olijf en zijn verbonden met de takken die al tot de olijfboom behoorden.

Bij het thema feestvieren met Israël kwamen de feesten die door de Eeuwige zijn ingesteld aan de orde, waarbij werd benadrukt dat dit ook voor de gelovigen uit de heidenen de feesten zijn die ze moeten vieren en daarbij ook de Bijbelse waarde van de feesten Pesach, Sjavoe’ot en Sukkoth gaan ontdekken. Zoals het volk Israël wordt opgeroepen om 3x per jaar naar Jerusalem te komen voor het vieren van de door God ingestelde feesten, zo worden ook de gelovigen uit de heidenen opgeroepen om hieraan deel te nemen en daarmee de verbondenheid met het Joodse volk te bekrachtigen.

De aanwezige kinderen werden aan de hand van Nehemia meegenomen in het opbouwen van de muren van Jeruzalem in de tijd van Nehemia en samen werd daarbij ook nog een loofhut gebouwd.

Alle aanwezigen hebben genoten van het programma en het thema wat werd behandeld, het was een goede en gezegende week waarbij we kunnen uitzien naar het volgende Israëlweekend wat volgend jaar wordt gehouden op de Betteld.

Auteur: Bert Huizing
Foto’s: Bert Huizing
05-09-2016
Web: www.nl.icej.org/evenementen/Israelweekend

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies